Llicència per somiar en Europa

El Mallorca té nombres semblants als que firmà els anys que es classificà per la UEFA i la Champions

Aquest és l'onze històric amb què el Mallorca disputà el seu primer partit de la fase de grups de la Champions contra l'Arsenal.

TW
0

Amb el punt sumat diumenge contra el Múrcia a l'Ono Estadi, el Reial Mallorca assolí el primer dels objectius que es marcà per a aquest curs: igualar la xifra de punts (20) amb què acabà la primera volta la temporada passada. Aquesta estadística, que és molt bona si la tenim present en la lluita per la permanència, també convida a afrontar amb il·lusió el repte de classificar-se per disputar alguna competició europea la temporada 2008/2009.

Si tenim presents els nombres que signà el Reial Mallorca en aquesta altura de curs les tres campanyes que es classificà directament per disputar o bé la UEFA o bé la Lliga de Campions "la temporada 2002/03 es classificà per a la Copa de la UEFA després de fer campió de la Copa del Rei" veim que les estadístiques són força semblants.

Un cop disputades les catorze primeres jornades, el Mallorca es troba en la vuitena posició de la classificació amb 20 punts i a només quatre del València, que ocupa la darrera plaça de UEFA. El conjunt de Manzano presenta un balanç de cinc victòries, cinc empats i quatre derrotes.

La temporada 1997/98, en la qual el Mallorca es classificà per primera vegada en la seva història per a la UEFA en acabar la Lliga en cinquena posició, el conjunt aleshores entrenat per Héctor Cúper acumulava 21 punts fruit de cinc victòries, sis empats i tres derrotes, un pic superada la jornada 14.

La temporada següent, la 1998/99, fou la del millor inici de Lliga del Mallorca en la seva història. Després de 14 jornades, l'esquadra, que continuava entrenant Cúper, sumava 28 punts i presentava un balanç de vuit victòries, quatre empats i dues derrotes. Acabà el campionat en la tercera posició i es classificà per primera vegada per disputar l'eliminatòria prèvia de la Lliga de Campions, que el Mallorca no va passar contra el Molde noruec, per la qual cosa es va veure obligat a disputar la UEFA per segon any consecutiu.

Finalment, la temporada 2000/01, amb Luis Aragonés com a entrenador, el Mallorca repetí la tercera posició del curs anterior. En la jornada 14 el conjunt vermellenc acumulava 22 punts producte de sis victòries, quatre empats i quatre derrotes. És a dir, només dos més que ara. Al final acabà el torneig amb 71 punts, que és la màxima puntuació assolida per l'equip vermell en la seva trajectòria en Lliga. Aquell any, la Champions no es va escapar.