Marc Bover: «Ens han manipulat»

El director general de l'Astana denuncia pressions kazakhstaneses

TW
0

El director general de l'equip ciclista Astana, Marc Bover, denuncia la «fustigació» i les «pressions» de què va ser objecte de part dels corredors kazakhstanesos Alexander Vinokurov i Andrei Kashechkin, protagonistes d'un positiu en sengles controls de dopatge en el darrer Tour de França i a Turquia, respectivament.

«Hem estat manipulats pel lobby de Vi i de Kash. L'estatus de Vinokurov com a heroi nacional (del Kazakhstan) ens va fer prendre decisions en contra de la nostra voluntat», va assegurar Biver en una entrevista publicada ahir pel diari francès L'Equipe, en demanar-li si es va veure sota la influència del «clan kazakhstanès».

Explicà que sense aquestes pressions, no hauria contractat la part del personal que procedia d'Active Bay.
«T'enreden tant pertot arreu, et repeteixen tant que el ministre hi està d'acord que finalment optes per complaure Vinokurov», va dir Biver, referint-se al ministre de Defensa i president de la Federació de Ciclisme del Kazakhstan, Daniel Ajmetov.

Va assenyalar que al començament desconeixia fins on arribava la «influència» dels dos corredors amb el ministre, fins que després va entendre que «era més important» que no semblava.

Va afirmar que no va cedir a totes les voluntats de l'exlíder de l'Astana ja que, per exemple, es va negar a contractar Joseba Beloki.
L'equip Astana, que ha suspès totes les activitats el mes d'agost, sabrà avui si pot disputar la Volta a Espanya amb els corredors no implicats en casos de dopatge, com el mallorquí Antoni Colom..

Als positius de Vinokurov i de Kashechkin, s'hi sumen el control positiu de Matthias Kessler (testosterona) i la implicació d'Eddy Mazzoleni, tercer del Giro, en l'assumpte oil for drugs a Itàlia. Biver ha estat convocat pel Consell de la UCI Pro Tour per explicar-se pròximament sobre aquests casos, indica L'Equipe.

Després d'indicar que no està segur si continuarà en el càrrec i que s'ha posat de termini fins a final de mes per prendre una decisió, Bover expressà implícitament les seves reticències a renunciar, argumentant que seria la solució «més fàcil».En demanar-li si, per tant, pensa que Astana encara té futur, va dir que cal fer penitència, però si no hi hagués futur noposaríem en marxa mesures molt estrictes i costoses», exigides «pel futur de l'equip» i del ciclisme «en general».

Explicà que la idea és signar un contracte amb el Swiss Olympic Medican Center (que ofereix als esportistes un seguiment mèdic estricte) per efectuar 300 controls anuals de manera «independent, per sorpresa i neutra». Si el centre constatàs «irregularitats» en cap corredor, podria notificar-ho directament a la UCI.