Les penyes del Mallorca, a Lluc

Més de cinc-cents penyistes es desplaçaren al Santuari per donar gràcies a la Mare de Déu per la permanència

L'església es va omplir a vessar de penyistes.

TW
0


El Santuari de Lluc es convertí ahir en el centre del mallorquinisme amb la visita de més de cinc-cents pelegrins vermellencs de totes les edats. Ja per segona vegada, la primera va ser fa dos anys, els seguidors del Reial Mallorca han pujat fins a Lluc per donar gràcies a la Mare de Déu per la temporada del conjunt palmesà.

Prop d'una setantena d'aficionats mallorquinistes feren el viatge a peu, i arribaren al santuari cansats però satisfets de fer aquesta penintència per la sort del seu equip. La resta de seguidors del conjunt vermellenc es desplaçaren a Lluc amb autocars o els seus vehicles particular.

A les 12.30 hores va començar una missa dedicada al Reial Mallorca a l'església del santuari, que era plena a vessar. La cerimònia va ser oficiada per Jaume Alemany, conegut mallorquinista i penyista, i va comptar amb la presència dels Vermellets, coral formada per estudiants del col·legi de Sant Josep Obrer de Palma.

Al sermó, Alemany destacà la fe dels seguidors vermellencs, remarcant que aquesta forma part de la forma de ser del poble mallorquí. A més, recordà la presència de Déu a l'esport, en fets com la formació de la família mallorquinista amb les seves penyes i el seu sentiment de germanor.

Els representants del club presents a la cerimònia, Maties Rabassa i Toni Planes, més conegut per Toni Tatxa, foren els encarregats de portar les ofrenes de l'entitat i dels penyistes fins a l'altar de l'església. A més de la tradicional ofrena floral, el Mallorca entregà al santuari una samarreta firmada per tots els jugadors de la primera plantilla amb el número onze, per representar el nombre de temporades que l'equip presidit per Vicenç Grande porta a Primera Divisió de forma consecutiva. El màxim mandatari vermellenc no va acudir a la cita per estar amb l'equip filial a terres catalanes, donant suport als joves jugadors en la seva eliminatòria d'ascens a Segona Divisió B contra el Sabadell. Aquesta ofrena es va unir a altres presents entregats anteriorment pel club al monestir, com per exemple el calze que es va emprar després a l'hora de combregar.

Al final de la cerimònia Alemany convidà a tots els penyistes a tornar la propera temporada per poder celebrar la dotzena temporada a Primera, i potser, un premi major com podria ser classificar-se per jugar la Copa de la UEFA. El cor dels Vermellets, que durant la cerimònia interpretà diverses peces litúrgiques, va ser l'encarregat de tancar la celebració religiosa amb la interpretació de l'himne del Reial Mallorca, fet que va omplir d'aplaudiments l'església de Lluc.

Una vegada finalitzada la cerimònia, els penyistes vermellencs es reuniren pel dinar de germanor. En un recinte preparat per acollir els més de cinc-cents seguidors del Reial Mallorca els esperaven dues fideuàs gegants, preparades per calmar la gana de tots els pelegrins, sobretot la setantena que va pujar caminant fins al Monestir.

L'única falta que se li pot posar a la celebració de les penyes vermellenques a Lluc la va protagonitzar el temps, que amb un cel ben ennigulat i un vent més bé fresquet, no va deixar pràcicament participar el sol de la festa vermellenca.

Llevat d'això, la segona trobada de penyes vermellenques per donar gràcies a la Mare de Déu per la sort del Reial Mallorca, va ser tot un èxit. Per això els seus organitzadors ja poden pensar en la de l'any que ve, no sigui cosa que passi com l'any passat i hagin de tornar a esperar dos anys per repetir aquesta experiència de germanor entre els penyistes del mallorquinisme.