El PP trasllada la batalla electoral contra UM al Gran Premi Nacional

Tots els representants del Govern es negaren a acudir a la llotja de les autoritats

TW
0

Tensió i nervis a Son Pardo. La política, més que mai, fou protagonista al darrer Gran Premi de la legislatura. Rosa Estaràs traslladà a l'hipòdrom la lluita electoral contra Unió Mallorquina i evità acudir a la llotja presidencial.

Eren encara les cinc de l'horabaixa quan Nardón DF sortí a encalentir per primera vegada a la pista. Ja hi havia a l'hipòdrom l'ambient de les grans fites, tot i que el ple encara no era total. Mentre el poltre propietat de Maria Garcías voltava per la zona interior de la pista, una nombrosa comitiva del Partit Popular va fer acte de presència a la porta principal. La vicepresidenta del Govern Rosa Estaràs, candidata a la presidència del Consell de Mallorca, arribà en companyia de la consellera d'Agricultura Margalida Moner, que comptava amb el seu director general i aficionat al trot Gaspar Oliver com a escorta. El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, amb una rialla, vessava felicitat, ja que el Madrid és líder. Confessà que enguany s'ha convertit en mallorquinista i que, en canvi, no havia acudit ni un sol dia a presenciar l'equip del seu poble: la UE Poblera. Hi havia també el batle de Manacor, Antoni Pastor, que l'any passat no acudí a la cita amb el Gran Premi, però enguany no s'ho va voler perdre. La batlessa de Palma, Catalina Cirer, en companyia del responsable d'Esports Rafel Durán i del gerent de l'Institut Municipal d'Esports Mauricio Rovira entrà també per la porta. Hi havia tensió i era clar que alguna cosa passava. La comitiva popular no es dirigí a la llotja d'autoritats, sinó que agafaren el camí de la graderia.

Nicolau Tous, ràpidament, intentà solucionar el problema, però no era ja una qüestió protocol·lària, sinó política. Rosa Estaràs no acceptà la convidada de Tous i insistí a acudir a la grada. Argumentà que no havia rebut cap invitació. Ni ella ni cap altre membre del Govern. L'acompanyaren, sense emperons, Moner, Font, Pastor, Martín Soledad i Oliver.

El president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca explicà que mai no es convida directament el Govern, però que sí es fa amb l'Ajuntament de Palma i el Parlament. Així, Catalina Cirer i el seu seguici acudiren a la llotja d'autoritats.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, no tardà a arribar. Se la veia satisfeta. Tenia clar el missatge. «Si jo som presidenta del Govern la lototrot arribarà a bars i restaurants», assegurava a tothom que la volia escoltar. I afegia: «La candidata del Partit Popular a la presidència del Consell de Mallorca ha dit que ja estava bé així, però des d'Unió Mallorquina defensam un sistema de finançament estable i definitiu pel trot». I deixava ben clar qui són els responsables que en aquesta legislatura que ara acaba no s'hagin pogut intal·lar màquines als bars. «El PP no ho ha permès», deia. Al seu costat hi havia la vicepresidenta Dolça Mulet i la consellera Catalina Julve. Antoni Pascual, conseller, batle d'Ariany i número dos a la llista al Consell de Mallorca, és habitual el tercer diumenge de maig a Son Pardo. Una mica més enllà el vicepresident del Consell i candidat d'UM a la batlia de Palma Miquel Nadal, que ha passat de ser el ca de brega dels nacionalistes a vessar simpatia. El director de Televisió de Mallorca Antoni Moragues estava tranquil, tot i la prova de foc que suposava emetre en directe el Gran Premi Nacional.

Cirer havia rebut la convidada i acudí a la llotja presidencial. Abans, emperò, es mostrà tranquil·la i optimista sobre el futur immediat. «La feina s'està fent. M'agraden les campanyes electorals i no estic cansada. El contacte amb la ciutadania és gratificant», admeté, al temps que rebutjava comentar les enquestes electorals. Cirer parlà també del seu estimat Mallorqueta just per mostrar el seu disgust amb la derrota de dissabte davant el València. La batlessa es mostrà d'acord amb el famós «sortiren a empatar i perderen», lamentant així la falta de valentia mostrada per Gregorio Manzano en el seu plantejament inicial.

El PSIB/PSOE tampoc va deixar perdre l'oportunitat de deixar-se veure en tan gran concentració humana. La candidata socialista a la presidència del Consell de Mallorca Francina Armengol confessà que no era gaire esportista, que no acudia regularment a Son Moix, tot i que explicà que comptava en el seu equip amb experts. Antoni Diéguez, portaveu del PSIB al Parlament, retornà a Son Pardo. Havia estat responsable de l'hipòdrom quan anys enrere dirigia la Comissió d'Esports del Consell de Mallorca. No tingué cap dificultat a lloar les millores que s'hi han efectuat.

I faltava el Bloc. Però el Bloc era absent. No es presentà a la cita amb el Gran Premi Nacional. La batalla electoral fou ahir protagonista a Son Pardo. Diumenge, el duel definitiu.