Entre el cos de Bombers i la piscina de salts

Julià Llinàs ha estat nomenat per formar part de la Comissió Tècnica de Salts de la Federació Internacional

TW
0

Conèixer Julià Llinàs és descobrir tot un personatge. Exsaltador, àrbitre internacional i, sobretot, un home de món, aquest caporal del cos de Bombers del Consell de Mallorca s'ha convertit en el darrer membre nomenat per formar part de la Comissió Tècnica de Salts de la FINA.

-La tasca d'aquesta comissió és molt important si es té en compta el caràcter subjectiu a l'hora de puntuar els salts dels competidors. Nosaltres exercim de jutges-àrbitres a les grans competicions, supervisant també la tasca dels altres àrbitres; ens asseguram que les seves decisions siguin coherents. A més, també recau sobre aquesta Comissió la feina d'introduir canvis a la normativa si es considera que pot beneficiar la competició i l'espectacle.
-Quina serà la vostra tasca a partir d'ara?

-Com s'arriba a un lloc de tanta rellevància?
-És complicat, té un poc de decisió política i també hi ha comptat la meva trajectòria com a àrbitre. A la Federació Espanyola els interessava que jo ocupàs aquesta posició per la influència que es pot exercir.

-Com compaginau la vostra feina al cos de Bombers del Consell de Mallorca amb la tasca d'arbitratge a la FINA?
-Doncs gràcies als companys del parc de Felanitx, que em deixen fer canvis de torn o triar les meves vacances per poder assistir a les competicions. És un poc difícil de dur, ja que he d'emprar les meves vacances per poder estar als campionats.

-És de suposar que ara que estau a la comissió encara haureu de viatjar més que abans.
-Sí, la comissió ha d'estar present en tots els grans esdeveniments. A més, un dels membres ha de viatjar uns mesos abans al lloc on s'efectuï la competició per comprovar si les instal·lacions estan en òptimes condicions. Aprofitam els campionats per reunir-nos, ja que som gent de tot el món. A part d'això, també tenim dues o tres reunions anuals.

-Arribar a un lloc d'aquesta responsabilitat vos deu omplir d'orgull...
-Sí, és clar, a més som una persona a qui agrada molt viatjar, però sobretot perquè consider que avui en dia l'esport està massa dominat per personatges majors que han donat tot el que han pogut però que ja han quedat enrere. L'esport canvia cada dia i pens que les persones amb responsabilitat haurien de ser exesportistes que vegin quines són les novetats que hi ha cada dia i, passat un temps, deixar pas als més joves que venen pitjant per darrere.

-Quin és l'estat actual del salt a Mallorca?
-S'està fent molt bona feina. Fa dos anys i mig contractarem l'exsaltador olímpic Donald Miranda com a entrenador de la Federació per al salt i estam molt satisfets amb la seva feina. Un dels nostres grans problemes és la falta d'instal·lacions. Només tenim dues piscines amb plataformes, Son Moix i Son Hugo, encara que com a mínim podem presumir que aquesta darrera és una de les millors d'Europa.

-És difícil trobar nins i nines que es dediquin al salt?
-Sí, aquest és un esport molt enfocat a la competició.