L'oposició està oberta a conèixer el projecte de Grande i a dialogar

Els partits creuen possible arribar a un acord si és pel bé de l'interès general

Totes les parts implicades consideren el consens polític com un element indispensable

TW
0

MARIA LLULLPalma.
«Prevenció, no boicot», aquestes paraules de Toni Alorda (PSM) resumeixen a la perfecció la postura de l'oposició a l'hora de tractar el tema del nou estadi pel Mallorca. Les portes per dialogar estan obertes. Jaume Matas va deixar molt clar que el consens polític és un requisit indispensable per passar de les idees a l'acció. Tots els partits polítics de l'oposició opten per esperar a què hi hagi alguna dada concreta damunt la taula ja que, ara mateix, l'única cosa que es coneix és que Govern i Cort estan disposats a escoltar qualsevol proposta que beneficiï el Mallorca com a entitat social.

PSM
Per part del PSM, el conseller Antoni Alorda considera que qualsevol operació urbanística ha de «tenir en compte l'interès general». De tota manera, el que és prudent és «esperar», ja que tal vegada es presenti un «projecte raonable». Alorda va destacar que és una qüestió molt delicada «donar plusvàlues públiques per mantenir la competitivitat» d'una entitat privada. El representant del PSM va valorar la «transparència amb què s'ha duit aquest tema», i espera que les coses es continuin fent bé, ja que «el Mallorca ha de ser més important que els interesos dels promotors».

PSIB
El portaveu del PSIB a Cort, Toni Roig, va reiterar la idea que l'oposició està disposada a escoltar Grande. Roig va considerar molt important saber si realment «el Mallorca necessita un altre camp». I, apart de tot això, creu que és impossible que es puguin fer torres a Son Moix degut al seu «impacte residencial i comercial». «Necessita una societat anònima esportiva una operació urbanística per generar plusvàlues?» es va demanar Antoni Roig. «El Mallorca és un estandard, això és molt important, però no significa que sigui possible un urbanisme a la carta», va afegir el representant del PSIB. «Això no és un concurs de mallorquinisme. Els mallorquins són més importants que el Mallorca», va dir Antoni Roig.

EU-EV
Eberhard Grosske, regidor d'Esquerra Unida-Els Verds a Cort, no es va mostrar en desacord amb la idea que partits i institucions col·laborin per enllestir una iniciativa privada. El gran problema que Grosske veu en tota aquesta situació és que «no s'està cumplint la lletra de la llei de societats anònimes esportives», llei que es va fer per evitar la injecció de capital públic a empreses privades. Grosske considera que Grande no vol res que no s'hagi fet abans a altres llocs, i que no és altra cosa que fer «una recalificació fora de la lògica urbanística per finançar una entitat privada». El representant d'Esquerra Unida també va destacar l'ingredient d'electoralisme que veu en tota aquesta operació, ja que el sector privat té «poder damunt el polític».

UM
En nom d'Unió Mallorquina, el vicepresident i candidat a Cort Miquel Nadal considerà important el fet que «l'esport ha evolucionat, raó per la qual s'ha de fer un esforç per aconsseguir que el Mallorca es vagi adaptant als nous temps». Malgrat tot, Nadal veu necessari que «es compensi el cost de la desaparició de la pista d'atletisme», ja que els ciutadans no han de perdre equipament esportiu. Nadal està d'acord amb la voluntat de Matas de cercar el primer de tot un consens institucional i polític, que comprengui «els altres partits i estaments», per saber «el que pensen tots els afectats per aquesta situació. S'ha d'evitar que el món esportiu estigui desunit, per aconseguir que Palma sigui un referent nacional i internacional».