Michael Schumacher s'imposà en el Gran Premi d'Estats Units, celebrat en el circuit d'Indianapolis, en una cursa marcada pels nombrosos accidents que permeteren arribar a meta a només nou cotxes. Fernando Alonso acabà en cinquena posició en una actuació molt discreta respecte de l'habitual.
El pilot alemany de Ferrari aconsegueix així la seva victòria número 87 i supera el rècord de Fernando Alonso, que duia quinze podis consecutius. D'aquesta manera, Michael Schumacher retalla sis punts a Alonso a la classificació general del Mundial, però continua segon per darrere l'asturià, que suma 19 punts més que l'alemany.
El Gran Premi nord-amercià començà amb molta polèmica. Deu cotxes es varen veure fora als primer minuts per una col·lisió múltiple en què la Heidfeld sortí per l'aire.
A més de l'alemany, Montoya, Montagny, Räikkönen, Button, Webber, Albers, Speed, Sato i Monteiro no pogueren continuar.
Abans d'aquesta accidentada sortida, Fernando Alonso havia aconseguit col·locar-se tercer en un dels seus espectaculars avançaments quan superà Barrichelo i el seu propi company d'escuderia, Giacarlo Fisichella.
Aleshores, el cotxe de seguretat havia entrat a la pista i Massa era líder. Schumacher, que estava segon, es dormí i permeté que Massa ampliàs la seva distància perquè el kaiser va estar més pendent de la posició d'Alonso que de la del seu propi company i líder de la carrera en aquell moment.
La carrera avançà i les aturades, tant de Ferrari com de Renault, s'allargaven. El duel estava servit entre l'escuderia roja i la blava. Abans de la primera entrada a boxes dels Renault, Fisichella havia avançat Alonso, que rodà molt lent i lluny del ritme dels Ferrari.
La primera entrada a boxes serví perquè Schumacher es col·locàs líder de cursa i perquè els Renault es quedassin cada vegada més lluny dels primers llocs. A falta de 20 voltes pel final, Massa es dedicà a construir la barrera que impedís arribar als seus immediats perseguidros fins Schumacher, que cada vegada tenia més avantatge.
Prova de la discreta actuació d'Alonso fou que acabà dispuntant-se la quarta plaça, que semblava tenir assegurada, amb Ralf Schumacher i Jarno Trulli, que finalment aconseguí l'italià.
Així, arribà la volta número 73 i la victòria de Schumacher per davant de Felipe Massa, que aconseguí el millor resultat de la seva història, i de Giancarlo Fisichella, que serví per contrarrestar la potència de Ferrari a la classificació de constructors. Quedà clar que el Gran Premi d'Estats Units està destinat als monoplaces amb pneumàtics Bridgestone, que foren molt superiors als Michelin sobre l'asfalt nord-americà. Guanyà Schumacher i donà emoció al Mundial, tot i que l'avantatge d'Alonso és encara important.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.