La Mitja Marató palmesana, organitzada un any més pel Club Marathom Mallorca-Toni Peña, es convertí un un festival dels atletes africans. Els sis primers foren d'aquell continet. Tot i la meteorologia poc favorable, amb un vent fort, el guanyador, l'etíop Yerefu Brihanu, obtingué un temps d'1.02.18 hores amb el qual va batre el rècord de la prova, que tenia el kenyà Philip Tarus (1.02.31), i va rebre per aquest motiu un premi extra de 700 euros.
El següent fou el kenyà Hillary Kimaiyo, que liderà la prova durant els primers quilòmetres però que després pagà car l'esforç i arribà a un minut del vencedor. Tercer va ser el seu compatriota James Mibei (2.04.01), seguit per l'etíop Tuwei Korir; els kenyans Abrahma Aiyabei i Cyrus Yegon; i pel francès d'ascendència africana Lahlai Abdelghani, doble campió d'aquesta modalitat del seu país; el primer europeu, l'anglès Adrian Marriot; i l'etíop Tesfaye Mengistu.
A continuació, entrà el primer dels balears, desè de la general, l'asturià establert a Mallorca, Juan Luis Rodríguez (Capol), amb un temps d'1.12.04. Darrere ell arribaren dos atletes més de les Illes, Miguel Fernández Miniño (Toni Peña) i Jesús Berzosa (Fidípides).
En la categoria de dones, el domini correspongué també a les estrangeres. La britànica Holly May guanyà amb un registre d'1.18.53, lluny del rècord d'Ana Isabel Alonso (1.13.01), seguida de les corredores germàniques Antje Luehrs i Gillian Bathmaker. La corredora cega alemanya Regina Vollbrecht, que té un rècord de marató (3.20), entrà setena (1.34.30).
La primera mallorquina va ser la sollerica Xisca Garau (Gymnapolis), novena de la general, amb 1.38.06; seguida de Maria Rosa Morro (Inca) i de la manacorina Catalina Villalonga (Sport Marketing). Molt lluny, en el lloc 23è, entrà la plusmarquista balear, Melina Sagrera (Toni Peña), ben enfora del seu millor temps.
La Mitja Marató Ciutat de Palma va tenir una inscripció rècord, amb un total de 1.049 participants, 300 d'estrangers, sobretot alemanys. Un total de 850 corredors pogué arribar a la meta.
El vent va ser l'enemic principal dels atletes. Una circumstància que encara fa més meritori el rècord de l'etíop Brihanu, un gran fondista de talla mundial, en la línia dels seus compatriotes.
Els corredors de la Cursa Popular, amb un ritme més que lent, dificultaren el pas dels primera participants en la prova internacional.
La presència de públic era massiva, sobretot a la zona de s'Escullera, principi i fi del recorregut i on s'havien instal·lat jocs per als més petits. Com en altres edicions, s'ha de remarcar la feina realitzada per l'entitat organitzadora, el Club Marathon Mallorca-Toni Peña.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.