Cirer: «Avui és inviable»

La batlessa de Palma recorda que l'Ajuntament ha de vetlar sempre pel compliment de la normativa vigent

TW
0

«Avui és inviable», manifestà Catalina Cirer a Diari de Balears just conèixer l'avantprojecte de remodelació i ampliació de l'estadi de Son Moix.

Preveu la construcció de tres torres i un centre comercial i la normativa municipal no ho permet. A més a més, la batlessa de Palma té ben present que l'avantprojecte de l'Estudi d'Arquitectura Lamela s'ubica en uns terrenys de propietat municipal i que, per tant i abans que res, seria imprescindible arribar a un acord de cessió.

«Ha estat una reunió informal -a la seu del Grup Drac- i a la fi he vist els plànols de les famoses torres», indicà la batlessa, que assegurà que «no canvia la situació del projecte perquè l'hagi conegut». Cirer, de fet, just n'ha vist els plànols, amb els preceptius dibuixos, però no ha tingut accés a la maqueta, que arribà a Palma dilluns passat. La batlessa havia rebut l'oferiment de Grande de veure els plànols ja fa algunes setmanes, però no va ser fins ahir quan es pogué dur a terme la cita.

Cirer insistí que és imprescindible que el projecte de remodelació i ampliació de Son Moix entri oficialment a l'Ajuntament per poder-s'hi pronunciar de manera clara i taxativa. «Els tècnics municipals necessiten la documentació per poder estudiar el projecte. Ara bé, és evident que des de l'Ajuntament de Palma hem de vetlar pel compliment de la normativa. Exigim el compliment de la normativa», afirmà Catalina Cirer. I és més que evident que el Pla General d'Ordenació Urbana de Palma no permet el projecte elaborat per l'Estudi d'Arquitectura Lamela. A més a més, i sempre després de l'aprovació municipal, seria també imprescindible el vistiplau de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca.

Cirer explicà que és imprescindible «iniciar una negociació amb el Reial Mallorca, ja que si entra a Cort un projecte que preveu la utilització de sòl municipal serà rebutjat de manera immediata». Així les coses, i abans de qualsevol altra consideració, és imprescindible que el Reial Mallorca aconsegueixi un acord de cessió dels terrenys afectats per la reforma.

Un nou estadi
Cirer explicà també que Vicenç Grande no havia rebutjat la possibilitat de construir un nou estadi en una altra ubicació. «En principi, davant un projecte com el que pretén dur a terme el Reial Mallorca, s'ha de considerar que hi ha impediments jurídics importants, entre altres qüestions perquè s'altera l'ús esportiu d'uns terrenys municipals. S'ha de tenir en compte que els antics propietaris podrien demanar la reversió dels terrenys si se'n canvia l'ús. Una altra opció és que es construís un nou estadi en un altre indret. És una possibilitat que hauríem d'estudiar amb detall», afirmà.

La batlessa de Palma dialogà una llarga estona amb Vicenç Grande i s'interessà per saber quins beneficis aconseguirien els ciutadans de Palma amb el projecte presentat pel Reial Mallorca. Cirer estava interessada a saber si seria possible que l'Ajuntament aconseguís la propietat del vell Lluís Sitjar. «Grande m'ha assegurat que el Reial Mallorca no està, avui per avui, en disposició d'oferir a l'Ajuntament el cent per cent de la propietat del Lluís Sitjar», digué.

Així les coses, sembla complicat i difícil que l'avantprojecte que es va conèixer ahir pugui arribar a convertir-se en realitat. De fet, la totalitat de les forces polítiques ja manifestaren temps enrere la seva oposició a la construcció, tot i que aleshores s'especulava amb l'opció de fer un gratacels.

En tot cas, són moltes les dificultats que s'haurien de resoldre perquè el projecte pogués arribar a concretar-se. El consens polític sembla un element del tot necessari, tot i que no és imprescindible.