Roberto Heras, l'Armstrong de la Vuelta

Suma la seva quarta victòria a la ronda espanyola, mentre que Petacchi s'adjudica la darrera etapa

TW
0

El corredor de Béjar Roberto Heras, del Liberty, obrí per quarta vegada la porta gran de la Vuelta i passà a la història en un lloc destacat, per damunt del suís Tony Rominger, després de la disputa a Madrid de la vintena i darrera etapa amb triomf de l'italià Alessandro Petacchi, que rematà amb èxit el seu assaig per al Mundial.

Heras, de 31 anys, confirmà la seva condició de favorit en una prova que li ve com anell al dit, com ha demostrat amb quatre títols que el converteixen en l'«Armstrong de la Vuelta». Va desfer l'empat a tres amb Rominger i certificà un rècord difícil d'igualar, en una temporada en la qual arrossegà un sonor fracàs al Tour i que acaba com començaren les tres darreres: fent la volta d'honor a la Castellana.

El ciclista de Béjar ha triomfat amb els tres mallots que ha vestit des del seu debut professional el 1996. S'estrenà amb Kelme, el 2000; la segona Vuelta la corregué amb l'US Postal i les dues darreres amb el Liberty de Manolo Saiz, un tècnic que l'any que ve vol comprovar les prestacions del seu líder al Giro d'Itàlia, perquè el campió vol «guanyar-ne una de gran fora».

Roberto Heras es va fer la foto en el pòdium final al costat del rus Denis Mentxov (Rabobank), segon, el gran animador de les dues primeres setmanes i líder durant set dies, i l'espanyol Carlos Sastre (CSC), tercer classificat. El cap de files de l'Illes Balears, Paco Mancebo, fou quart i quedà a les portes del seu objectiu quan començà la Vuelta: ser al pòdium de Madrid amb la seva filla nascuda en el passat Tour de França.

La història de la darrera etapa fou breu i l'interès se centrà a conèixer el circuit del Mundial de Madrid, que es durà a terme a finals d'aquesta setmana. Petacchi no perdonà i va treure la «maneta» de la seva cinquena victòria a l'esprint.