La «Bomba» Boonen arrasa també a Tours

El jove corredor belga es va imposar a l'esprint sense donar cap oportunitat als seus rivals

TW
0

En la segona arribada massiva del Tour de França, el belga Tom Boonen (Quick Step) va tornar demostrar, per segon dia consecutiu, la seva competivitat en els últims metres per apuntar-se un nou triomf parcial en la tercera etapa, que es va fer entre La Chataigneraie i Tour, de 212,5 quilòmetres.

Boonen, com ja fes Petacchi al Gir, sembla abonat al triomf en els esprints de la ronda gal·la, després de la demostració de superioritat que va fer davant de la resta de velocistes, com McEwen, O'Grady o Davis. Cap d'ells va poder oposar-se a l'emergent figura del belga, que no va necessitar de ningú per llançar-lo i que ni tan sols va començar bé l'esprint.

A Boonen li va sobrar més d'una «bicicleta» per llançar els dos braços a l'aire, a l'espera ja del ram de flors de campió, com li va succeir ahir i precedint en aquesta ocasió l'austríac Peter Wrolich (Gerolsteiner) i l'australià Robbie McEwen (Davitamon-Lotto).

Perquè el velocista belga pogués celebrar efusivament el seu segon triomf, el Quick Step va treballar els quilòmetres anteriors per desfer l'escapada de la jornada, protagonitzada per l'il·lustre Erik Dekker (Rabobank), guanyador de quatre etapes en la «Gran Boucle», el suís Rubens Bertogliati (Saunier Duval) i el francès Nicolas Portal (A2R).

Des del quilòmetre 27, tots tres van emprendre una dura lluita contra la carretera i l'ambició del gran grup, que va esperar el seu moment per llançar-se a la recerca de l'arribada massiva. Dekker, que almenys va aconseguir el jersei de punts vermells com a líder de la muntanya gràcies al seu pas pels tres primers cims de quarta categoria de la prova, i els seus dos companys van arribar a obtenir un avantatge de cinc minuts, però van entreveure que el seu final estva a prop quan la maquinària dels esprintadors es posà en marxa.

Bertogliati, cridat a última hora per unir-se a l'equip del Saunier Duval a causa de la lesió del seu company Iñigo Cuesta, va arribar a ser líder provisional de la prova, però era tot un miratge. En una repetició de l'etapa disputada ahir, el grup va anar reduint segons amb l'aparició del Quick Steop i del Davitamon-Lotto.

A ells es va afegir el Bouygues Telecom, que pensava que serien capaços d'agafar els escapats abans dels dos últims cims i conservar així el mallot de la muntanya de Thomas Voeckler. També el Credit Agricole es va unir als interessos dels equips dels esprintadors i a sis quilòmetres del final tots els membres del grup es van reagrupar. Els últims intents no van poder evitar que el triomf fos pel més fort en l'esprint, i aquest, de nou, va ser Boonen.