La correguda d'Indianàpolis fou una farsa

Només sortiren els sis cotxes que no porten pneumàtics Michelin

TW
0

El Gran Premi dels Estats Units, «disputat» al circuit d'Indianàpolis, passarà a l'història del circ de la Fórmula 1 per la «plantada» de les set escuderies que empren pneumàtics Michelin com a protesta contra la Federació Internacional d'Automobilisme. Els conductors d'aquests catorze cotxes prengueren tal mesura perquè el circuit no «garantia la seguretat dels pilots».

Fins al darrer moment fou un misteri la participació de Renault, McLaren Mercedes, Toyota, Williams BMW, BAR-Honda, Sauber i Red Bull Costwoth. Al final, els catorze cotxes que no duien rodes Bridgestone, tot i efectuar la volta d'escalfament, abandonaren el Gran Premi abans del semàfor verd. Tot començà amb l'accident de Ralf Schumacher divendres a la volta elevada de l'entrada a meta. Els equips es temeren que, per les característiques del circuit d'Indianàpolis, els pneumàtics Michelin patien un desgast excessiu que no garantia la seguretat dels monoplaces. Primer, els set equips demanaren a la FIA la possibilitat d'una excepció en el reglament per poder canviar les rodes per a la cursa d'ahir i, arran de la negativa de l'organisme, sol·licitaren la modificació del circuit amb la introducció d'una xicane en aquesta corba perillosa. Però la FIA s'hi negà i els director dels set equips que duen Michelin s'estimaren més no córrer.

Al final, el semàfor es posà en verd amb sis cotxes i amb els Ferrari de Michael Schumacher i de Rubens Barrichello encapçalant la «cursa». Els modests Minardi i Jordan podien somiar a puntuar. Mentrestant, el públic havia començat a tirar objectes a la pista i a esgrimir pancartes per demanar la devolució dels doblers. L'heptacampió del món, Michael Schumacher, «guanyà» la cursa. Per primer cop després del GP del Japó de l'any passat. El seu company Barrichelo fou segon i completà el pòdium el portuguès Tiago Monteiro (Jordan). Els sis cotxes acabaren la prova, fins i tot els dos Minardi, que aconseguiren la fita històrica de puntuar ambdós en un Gran Premi.