TW
0

El segrest de la mare del davanter brasiler Robinho, objecte de desig de grans clubs europeus, confirma que una tenebrosa «indústria» creix paral·lelament als sucosos contractes dels futbolistes en els darrers 41 anys. El segrest de Marina Lima de Souza, dissabte passat a la nit al modest barri del port paulista de Santos, és el més recent capítol d'una història fosca que començà el 25 d'agost de 1963 a Caracas, quan Alfredo Di Stéfano fou segrestat per les anomenades Forces Armades d'Alliberació durant la disputa de la Petita Copa del Món. La «sageta rossa» fou alliberat dos dies després i des de llavors molts criminals entengueren que el crim paga la pena, ja que d'exigir l'equivalent a un grapat de dòlars, els segrestadors han passat a fixar en desenes de milers de dòlars el preu per les seves víctimes.

Enrique Castro Quini romangué en captiveri 25 dies l'any 81 quan militava en les files del Barcelona. Un dels casos més llargs i misteriosos fou el del germà del defensa georgià Kakha Kaladze, Levan, capturat el 23 de maig del 2001 i per l'alliberament del qual demanaren un rescat de 600.000 dòlars. El maig del 2004 la Policia resolgué satisfactòriament, amb la detenció dels delinqüents, el segrest del pare de Romario, Edevair de Souza, per qui els captors exigiren un rescat de 7 milions de dòlars. De llavors ençà, diferents futbolistes han denunciat «raptes llampec», que tenen per objecte passejar la víctima per diferents caixers automàtics i obligar-la a treure doblers dels seus comptes.

A l'Argentina, on nou de cada deu ciutadans són amants del futbol, persones relacionades amb aquest esport són víctimes cada mes i mig d'un segrest o intent de segrest. Entre els casos més recents destaca la retenció durant 24 hores d'un germà del jugador del Vila-real Riquelme, qui pagà 120.000 dòlars. El novembre del 2002, la Policia britànica desbaratà un pla de segrest de Victoria Adams, esposa de David Beckham.