L'atleta barceloní Reyes Estévez, sense capacitat de reacció en la darrera volta, fracassà en el seu intent de penjar-se la seva primera medalla olímpica en la final dels 1.500 metres, en la qual el marroquí Hicham El Guerruj s'imposà a l'esprint al kenyà Bernard Lagat.
Era el dia de Reyes, l'hora que el català havia esperat tot l'any. Renuncià a gairebé tot per preparar els Jocs d'Atenes i, malgrat això, en el moment decisiu les seves cames no tingueren la resistència necessària per competir amb Hicham El Guerruj i Bernard Lagat.
Hauria pogut adoptar una tàctica conservadora, però hagués anat contra els seus principis. Es baté en tot moment al capdavant del grup i perdé, a diferència del seu amic el portuguès Rui Silva, que sabé conservar totes les seves forces per guanyar el bronze en els metres finals. Reyes acabà setè amb un temps de 3:36.73.
Embolicat en la bandera del seu país, el marroquí El Guerruj, un dels atletes més populars de l'últim decenni, celebrà la culminació del seu particular idil·li amb els Jocs amb l'anhelada i merescuda medalla d'or, que ni tan sols l'empenta final de Lagat no li pogué prendre. El Guerrouj afrontava la cita olímpica en una posició més dèbil que mai, saldà vells comptes amb els Jocs i es penjà el metall més preuat, amb el qual arrodoneix una trajectòria única, de múltiples èxits, però marcada per dues 'desgràcies' olímpiques: la caiguda a Atlanta i la derrota a Sydney.
Decepció
Al final de la correguda, Reyes Estévez es mostrà decebut per haver estat només tercer, però confià a tenir una nova oportunitat en el futur. «Si El Guerruj ha estat campió olímpic amb 31 anys, no veig per què jo no puc fer-ho amb 32», afirmà l'atleta català. Estévez assenyalà que estava «trist» pel resultat, perquè «esperava més d'aquesta final», que «s'ha corregut al mateix ritme que el campionat d'Espanya» en el qual fou guanyador.
«Podia estar davant. Després de la semifinal he arribat cansat, no tenc altra explicació. No m'he trobat bé», precisà. «Estic decebut perquè he treballat molt per a aquesta cita, i que en la darrera cursa no et trobis tan bé com t'hauria agradat, fot un poc, però l'atletisme és així, tens dies bons i altres de pitjors», digué.
Èxit femení
Per altra banda, la representació espanyola en el 1.500 femení, Núria Fernández, Iris María Fuentes Pila i Natalia Rodríguez, compliren amb les expectatives i ascendiren un graó fins a les semifinals, encara que les dues últimes hagueren d'esperar a la repesca per temps.
Fernández, que partia amb la quarta millor marca de les participants, acabà tercera la primera de les sèries després de córrer de manera molt intel·ligent, reservant forces. Més complicada resultà l'empresa per a Fuentes Pila i Natalia Rodríguez. La de Santander va córrer ben col·locada, però acusà el canvi d'alguna de les favorites, com la britànica Kelly Holmes, or en els 800 metres, i finalitzà setena.
Natalia, pel seu costat, acabà igualment en setè lloc i ambdues hagueren d'esperar a confirmar el seu passaport a les semifinals per temps.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.