A una jornada de transició davant la imminent muntanya pirinenca, Moncoutié va saber aprofitar les seves opcions després d'una escapada amb la parella espanyola al llarg de 114 quilòmetres. El corredor del Cofidis va arrancar a una petita cota no puntuable, la Pierre Leveé, a nou quilòmetres de meta, i deixà així plantats els seus acompanyants.
La seva maniobra va resultar imparable. Se'n va anar amb un atac sec i a una contra rellotge en solitari va anar obrint forat per entrar com a guanyador a la inèdita meta de Figeac, amb un temps de 3h.54.58.
Flecha (Fassa Bortolo) i Martínez (Euskalte-Euskadi), que es varen quedar sense resposta ni col·laboració davant l'atac de Moncoutié, entraren a més de dos minuts, mentre que el grup gran va finiquitar la jornada de descans actiu a 5.48, amb el noruec Thor Hushovd al capdavant i aquesta vegada sense haver de lamentar cap caiguda.
Els favorits en el triomf final del Tour 2004 varen gaudir d'un plàcid passeig sota el sol amb l'eficaç supervisió de l'equip del líder, que va donar el vistiplau a l'aventura des del quilòmetre 50, ja que el més perillòs era el posterior guanyador a més de 18 minuts.
La Boulangere va estabilitzar el retard entorn als vuit minuts i es dedicà a mantenir el ritme sense malgastar calories. Els conjunts dels esprintadors no varen voler saber res d'esforços i se sumaren en el balneari rodant. Així la general continua sense canvis, amb un Voeckler que entrarà en els Pirineus vestit de groc per setè dia consecutiu. L'australià O'Grady és segon a tres minuts mentre que el francès Sandy Casar és tercer, a 4.13. Els favorits es veuran les cares a la primera etapa amb final en alt a un marge inferior en els dos minuts, a excepció d'Iban Mayo.
Armstrong entrarà en el seu primer assalt a la muntanya amb 43 segons sobre Hamilton i Mancebo, 55 respecte a Ullrich, amb Basso a 1.17, Heras a 1.45 i Mayo a 5.58. Mentre el grup gran es llevava del damunt el tràmit, Moncoutié, de 29 anys, el més veterà en l'escapada de tres, apuntava el segon triomf en el caseller de Cofidis i el tercer d'un francès després de les aconseguides per Nazon i Virenque. Un altre alè per a un equip que en els dos últims mesos va ser en l'epicentre de les polèmiques de dopatge.
Els espanyols seguiren amb l'historial intacte en la present edició. Flecha i Martínez, guanyador del Tour del Porvenir 2003, varen admetre la superioritat de Moncoutié a l'hora de resoldre l'etapa. «Cadascun defensa els seus interessos», varen coincidir. L'anècdota es produí en el km. 121 quan una guarda de sis vaques varen irrompre en la carretera davant el grup gran, tot i que sense conseqüències.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.