TW
0

L'organització de la Copa Amèrica de Vela designà ahir la ciutat espanyola de València com a seu de la 32a edició d'aquesta competició, que es farà l'any 2007. Així es va anunciar ahir en l'acte organitzat a Ginbra per donar a conèixer la decisió de l'empresa AC Management, designada per seleccionar la seu del desafiament nàutic més important del món.

València ha superat en aquesta final les altres tres candidatures presentades (Marsella, Lisboa-Cascais i Nàpols) i l'anunci de la seva designació inundà d'alegria durant tota la jornada l'Ajuntament i el Club Nàutic valencians, on representants de l'esport, la política i la societat valencianes esperaven la notícia. La lluita de València per acollir la pròxima edició de la Copa Amèrica va començar el passat mes de març, quan després de la victòria del vaixell suís Alinghi davant Nova Zelanda, 65 ciutats d'Itàlia, Portugal, França i Espanya presentaren la seva candidatura per ser la seu d'aquesta ja centenària competició. Entre les espanyoles es trobaven València, Palma, Barcelona, Cadis i la proposta de la Xunta de Galícia, tot i que aquestes dues no passaren ni tan sols el primer sedaç que reduí a vuit les ciutats que competirien per ser la seu de la competició de vela més prestigiosa del món. Palma va caure d'aquesta lluita fa uns mesos, tot i que en teoria ja es trobava a la lluita final, i res no havia de canviar precisament fins ahir.

Quatre minuts abans que el president de la Societat Nàutica de Ginebra, Pierre-Yves Fimernich, fes públic el nom de la seu, la pàgina web oficial de la Copa Amèrica anuncià que València era la ciutat escollida.

D'aquesta manera, la Copa Amèrica de 2007 serà la primera que es durà a terme a Europa des del 1851, després de més d'un segle en mans dels americans, australians i novazelandesos.

«Sempre vàrem dir que el nostre primer criteri seria esportiu. La candidatura de València ens va semblar la millor des del punt de vista esportiu. Marsella, Nàpols i Lisboa presentaren excel·lents dossiers i per això organitzarem regates de la classe amèrica en aquestes tres ciutats, ja que les seves instal·lacions així ho permeten», va comentar el director general d'AC Management, Michel Bonnefous. La decisió no fou gens fàcil de prendre per al triumvirat format per Pierre-Yves Firmenich, Ernesto Bertarelli, president del sindicat Alinghi, i Michel Bonnegous, que segons precisaren «negocià» fins ahir mateix per arribar en aquesta resolució. Ara València ja viu bolcada en un esdeveniment de repercussions econòmiques incalculables.