Després de diverses etapes pel centre de França, els corredors posaran rumb als Pirineus, amb dues etapes amb final en alt, una d'elles amb el pas pel mític Tourmalet.
El major repte d'aquest Tour serà comprovar si Armstrong aconsegueix convertir-se en el millor ciclista de la història i superar Miguel Indurain, el belga Eddy Merckx, i els francesos Jacques Anquetil i Bernard Hinault, tots ells amb cinc triomfs en el seu palmarès.
Tant Lance Armstrong com Jan Ullrich, el seu màxim rival, i Joseba beloki, qui patí un desgraciat accident enguany, acudiren a la presentació de la cursa, en el Palau de Congressos de París, amb el president, Jean Marie Leblanc, com a mestre de cerimònies.
La 91a edició de la correguda francesa partirà el 3 de juliol de Lieja, a Bèlgica, i transitarà durant tres etapes més per les carreteres de la Valònia belga, en una experiència internacional que ja comença a ser habitual en el Tour. El Tour comptarà amb 22 equips (14 per classificació UCI i 8 per invitació que no es coneixeran fins a principis de l'any que ve).
L'entrada a França es produirà amb una dura contra rellotge per equips, i el recorregut del Tour envoltarà el país gal en el sentit invers a les manilles del rellotge, per la qual cosa la 'serp multicolor' es dirigirà després cap a terres bretones.
En els Alps, els quinze quilòmetres d'ascensió al cim de l'alp d'Huez, pocs dies abans del final de la cursa, seran suficients per atreure l'atenció de la que pot ser l'etapa decisiva del Tour en la seva pròxima edició. Després d'aquesta etapa arribarà una altra dura jornada alpina durant la qual els ciclistes pujaran la Madeleine.
La cursa tindrà el seu final clàssic, en els Camps Eliseus, el 25 de juliol, quan els que quedin, dels 198 corredors que prendran la sortida, hagin recorregut 3.391 quilòmetres sobre la bicicleta. Una de les característiques que definiran el Tour del 2004 és que presenta menys quilòmetres de lluita contra el crono i més duresa en les etapes, tant en les cronometrades com en les de muntanya, una fórmula que dificultarà el sisè triomf d'Armstrong.
A més de la cronoescalada d'alp d'Huez i la contra rellotge per equips, es disputarà una tercera etapa cronometrada, de 65 quilòmetres en la penúltima jornada a Besancon, que no presenta precisament un recorregut pla, sinó un perfil mixt en el qual l'alemany Jan Ullrich es desenvolupa amb major soltesa que el nord-americà, com ho demostrà en la passada edició.
Per si fos poc, el Tour presentarà una reforma reglamentària que limitarà a dos minuts i mig les diferències en l'etapa de contra rellotge per equips, una disciplina que l'US Postal d'Armstrong acostuma a disputar bé. Els organitzadors de la ronda gal·la s'han assegurat, almenys, que el nom del guanyador de la 91a edició del Tour no serà conegut fins al final, ja que, en un exercici d'originalitat, han concentrat els moments forts de la correguda en la darrera setmana.
Els 3.391 quilòmetres recorreguts, les set etapes de muntanya, amb 21 ports, les tres arribades en alt i els 150 quilòmetres contra el crono no són una gran novetat, però sí la forma en què han estat disposats, deixant el millor per al final de la correguda.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.