Símbols i records de glòria esportiva

El Museu alberga donacions dels més destacats esportistes de Mallorca

TW
0

El Museu de l'Esport de Mallorca acaba de néixer, dóna les seves primeres passes i ho fa amb modèstia, però amb seguretat. Dues sales conformen avui per avui el Museu, tot i que ja es pot apreciar la riquesa i brillantor de la història del nostre esport. A una sala, la interactiva, els visitants disposen de mitjans audiovisuals per conèixer una mica millor la història dels nostres esportistes. A l'altra, s'hi poden observar les donacions realitzades, objectes de gran valor simbòlic que representen la història del nostre esport.

Entre les peces que es poden apreciar hi destaca la moto Honda de 125 cc amb la qual Jaume Mariano conquerí el Campionat d'Europa de l'any 1999. Guillem Timoner donà al Museu la moto stayer que pilotava Antoni Ferrà i amb la qual aconseguí el rècord de l'hora en el velòdrom de Tirador. Així mateix, es pot veure -quanta diferència amb les actuals!- la bicicleta de Timoner amb què fou campió del món a Amsterdam l'any 1959.

Una altra bicicleta que es pot veure és la de Miquel Gual Bauzà. Continuant amb el ciclisme, una vitrina alberga també el maillot de campiona del món de l'any 2000 de Margalida Fullana i el casc que va dur. Així mateix, hi ha la banda de campió d'Espanya de fons en pista per a principiants que guanyà a Artà l'any 1959 Jaume Fullana. El trofeu i el maillot de campiona d'Espanya de Magdalena Rigo aconseguits l'any 1986 són també a les vitrines.

Xavi Torres és un dels grans esportistes, encara en actiu, que ha donat aquesta terra. Torres, entre altres objectes, donà les medalles de campió del món i els diplomes olímpics aconseguits a Barcelona 92. Ben a prop, es pot apreciar el trofeu de campiona d'Espanya d'hivern de salts de trampolí aconseguit per Silvia Orta, així com una commemorativa del títol de campiona d'Espanya que conquerí Carme Guardia l'any 1941 i la part superior del xandall que Antònia Real emprà a les Olimpíades de Montreal 76.

El manacorí Miquel Àngel Nadal és un dels grans futbolistes que mai no han nascut a Mallorca. Les vitrines del Museu acullen les botes de la marca Reebok que Nadal utilitzà en el Campionat del Món de França 98.

Distints objectes de pesca submarina, cedits per Albert March, Pep Carbonell... la medalla de campió d'Europa amateur de trot conquerida per Tomeu Llobet l'any 82, la raqueta amb què Rafel Nadal guanyà el Mundial cadet de tennis l'any 2000, una mandíbula de tauró donada per Xisco Estarellas i el seu fill en record de la volta al món de vela... Un caramull d'objectes farcits de glòria esportiva. Val la pena veure-ho.