L'estadi Martínez Valero té capacitat per acollir unes 36.000 persones.

TW
0


La directiva del Recreativo de Huelva s'ha equivocat aquests dies amb les seves continuades protestes per la designació d'Elx com a seu de la final de la Copa del Rei del proper dia 28 de juny, com també amb la seva insistència per aconseguir canviar l'escenari. No tan sols per la manca de diplomàcia i de senyoriu de què han fet gala des de la ciutat andalusa, sinó perquè el malestar que regna a la ciutat alacantina per les crítiques és evident.

«Ens han tractat de tercermundistes»; «les seves protestes cauen pel seu propi pes»; «si el batle d'una ciutat com Huelva és capaç de dir que Elx està a més de 800 quilòmetres i que arriben abans a Madrid, no cal pensar en què poden arribar a dir els aficionats»; «es refereixen a nosaltres com si fossin superiors, quan l'any passat ells també jugaven aquí» són algunes de les manifestacions que ahir ens realitzaven des d'Elx en ser preguntats sobre les paraules del president del degà del futbol espanyol, Francisco Mendoza.

Si bé les principals crítiques del Recreativo han anat dirigides cap a l'estadi del club alacantí, va ser el batle d'Elx, Diego Macía Antón, qui va voler tranquil·litzar els ànims dels seus ciutadans amb molta diplomàcia: «La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha intentat cercar la solució menys dolenta per als dos clubs finalistes i crec que la seva decisió és encertada», va apuntar, a la vegada que mostrà el seu orgull perquè «Elx aculli un esdeveniment de tant de ressò mediàtic i tanta importància com és la final de la Copa del Rei, amb la vinguda de totes les autoritats que això suposa». En la mateixa línia, no va poder evitar lamentar que «amb tant d'enrenou (provocat pel Recreativo de Huelva) la final està agafant un poc de mala fama».

Tot i no voler entrar en cap batalla dialèctica, Macía no va poder evitar anul·lar totes les protestes exhibides des de Huelva i assegurà que «la nostra ciutat és perfecta, tant per les vies de comunicació -hi poden arribar tant per carretera com per l'aeroport, que només està a cinc quilòmetres- com per ser el punt més equidistant entre les dues ciutats i el fet de tenir un gran nombre de places hoteleres».

En aquest darrer sentit, el batle d'Elx va explicar que «l'estimació que fan els club són de 30.000 persones que podrien desplaçar-se el juny. Està clar que la majoria no pernoctarà a la ciutat per qüestions òbvies, però si així fos la Costa Blanca és un dels llocs amb més oferta hotelera, perquè la podem completar amb ciutats com Santa Pola, Alacacant, Benidorm... que estan a només una hora de distància».

Igualment, Macía va voler deixar clar que les principals crítiques «han anat sempre dirigides al club, no a la ciutat», tot i que apuntà que «estam contents que hagin presentat la seva candidatura i hi farem costat al cent per cent». Pel que fa a la directiva del club alacantí, diverses fonts asseguraren ahir que «el malestar és evident i creixent», tot i que oficialment no es va produir cap reacció oficial respecte del tema.

Amb menys tacte s'havia pronunciat al matí el seu regidor d'Esports i membre del consell d'administració de l'Elx CF, Alejandro Soler, qui va assegurar que «s'està menyspreant la ciutat. Ho diuen sense coneixement, perquè estic segur que quan vénguin a Elx canviaran d'opinió». Com a regidor d'Esports, Soler comentà que «farem tot el possible perquè el dia de la final tant l'estadi com els accessos estiguin perfectament condicionats, tot i els projectes d'urbanització que s'estan realitzant al voltant».