TW
0

El mallorquí Carles Moyà es classificà ahir per als quarts de final del torneig de Key Biscaine, segon Màsters Sèries de la temporada, ja que derrotà en un dur partit el francès Nicolás Escudé. Així Moyà, cinquè favorit i que es presenta al torneig nord-americà amb new look, es ficà entre els vuit millors i avui s'enfrontarà per un lloc a les semifinals al nord-americà Robby Ginepri, que s'imposà al coreà Hyung-Taik Lee.

Des del començament es va veure que el duel seria a mort. El francès jugava molt agressivament, amb nombroses pujades a la xarxa, i posava en problemes l'illenc, que no estava gens afortunat amb el primer servei. Malgrat això, Escudé alternava bons cops amb errades i Moyà, molt més sòlid i amb cops guanyadors, aconseguia endur-se el primer set per un ajustat 6-4 en 51 minuts. En la segona mànega, un trencament del francès en el quart joc propicià un 4 a 1 al seu favor, però la millora en el servei del balear, amb 12 aces en aquest set, conduí a la igualació i al triomf posterior de Carles Moyà en etie-break per 10 a 8.

El nord-americà Tood Martin guanyà amb molta més facilitat la seva eliminatòria, amb un 6-3 i 6-2 davant el txec Radek Stepanek. La nota desafortunada de la jornada la protagonitzà el xilè Marcelo Ríos, campió del torneig el 1998 i botxí de Juan Carlos Ferrero, quan abandonà la competició abans de disputar el partit de vuitens davant el tailandès Paradorn Srichapan per molèsties a l'esquena.

Paradorn s'enfrontarà ara en quarts a Todd Martin, i precisament el guanyador d'aquest duel seria el rival de Moyà en cas que el mallorquí superi la seva eliminatòria de quarts de final. El lleidatà Albert Costa, novè cap de sèrie, es jugà la matinada passada el seu passi als quarts davant l'argentí Guillermo Coria, vint-i-sisè favorit del torneig.

En un altre ordre de coses, cal ressaltar que el torneig de Miami ha estat també un escenari de manifestacions dels tennistes participants en contra de la guerra d'Iraq, entre ells el Carles Moyà, que manifestà que «encara que som a molts quilòmetres del conflicte, no atur de pensar en aquesta guerra, que com totes s'hauria hagut d'intentar evitar. En una guerra mor molta gent innocent i el Govern espanyol dóna suport a l'atac, encara que hi ha, segon les enquestes, un vuitanta per cent de la població en contra. És com si l'Iraq hagués declarat la guerra a Espanya. És absurd».