TW
0

«La deshumanització que es viu en el món de l'arbitratge» és la raó exposada pel col·legiat català Antoni Llonch Andreu per retirar-se del món de l'arbitratge, quatre temporades després d'haver arribat a la màxima categoria. L'àrbitre s'assegurà que la decisió la tenia presa des de fa temps, però que s'havia pres un nou termini abans de l'inici de la present temporada. En tot cas, Llonch Andreu, que arbitrà el Sevilla-Valladolid, desmentí que hagi tirat la tovallola per la polèmica generada entorn al sevillista Francisco Gallardo.

«La meva baixa és voluntària i irrevocable. Una decisió personal que havia pres abans del partit de Sevilla i que sols coneixia la meva dona», explicà. En general, Llonch Andreu es mostrà crític amb el sistema arbitral: «El món de l'arbitratge s'ha deshumanitzat i això fa que t'erosioni dia a dia». També comentà «la falta de diàleg» entre els dirigents del món arbitral i els col·legiats, malgrat que deixà clar que no és un problema dels rectors arbitrals.

«No és un problema de persones, al contrari, és qüestió d'un sistema que no funciona. Sánchez Arminio no és el culpable», comentà Llonch Andreu, que creu, a més, que el Comitè de Competició disposa de juristes que «no entenen l'esperit del futbol» i que a l'hora de sancionar «no ens poden deixar tan desprotegits davant l'opinió pública».

Precisament la imposibilitat d'oferir opinions és una altra de les qüestions amb què el col·legiat no està d'acord. «És una greu errada que els àrbitres no puguin parlar a l'opinió pública, que no puguin sortir i explicar perquè s'ha equivocat en una jugada i després vénguin uns senyors del Comitè, que actuen d'ofici aplicant el reglament, però que no entenen el futbol, perquè són juristes i no l'han viscut de prop per conèixer-ne l'esperit», afegí. Tot això, segons l'excol·legiat, «genera dubtes i desconfiança cap als àrbitres, que no en tenim cap culpa». Segons Llonch, no podia quedar-se en el món de l'arbitratge amb la situació existent. «Seria una errada, Jo som un home de principis i no estic en el món de l'arbitratge per doblers. Els qui pensin això, s'equivoquen», comentà.