El Museu de l'Esport creix i es fa gran

Destacats esportistes feren ahir entrega de simbòlics objectes de la seva exitosa trajectòria

TW
0

El projecte estrella del departament d'Esports del Consell de Mallorca creix, es fa gran i s'atraca a la inauguració. Maria Antònia Munar presentà ahir l'espai que ocuparà el Museu de l'Esport de Mallorca a l'edifici de la Misericòrdia. Es tracta d'un total de 140 metres en la primera fase, distribuïts en una gran sala i un petit quartet. El Museu encara no és una realitat, però tant el seu director tècnic, Miquel Vidal, com la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, asseguraren que l'any que ve quedarà inaugurat. Ahir, aprofitant la presentació de l'espai que ocuparà inicialment el museu, diversos esportistes destacats feren donació d'objectes que, d'una manera o de l'altra, han estat protagonistes de la història de l'esport en aquesta terra.

Així, Joan Colom va fer entrega de les botes de futbol amb què aconseguí marcar cinc gols amb el Reial Múrcia en un partit disputat l'any 68 davant el Constància. El regatista Xisco Estarellas, que completà la volta al món en un veler, donà el barram d'un tauró. La ciclista Magdalena Rigo oferí al museu el trofeu i la camiseta que l'acrediten com a campiona d'Espanya de ciclisme. El lliurament d'objectes continuà amb l'aparició de José Rubio, que donà l'arc amb què es proclamà campió d'Espanya. Antònia Palerm donà els patins amb què es proclamà campiona d'Espanya i Juan Domingo de la Cruz la camiseta que lluí amb la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Los Angeles. Especialment emocionant fou el lliurament del paracaigudes que feren els cinc fills del desaparegut Manuel Rodríguez «Rojas», set vegades campió d'Espanya i subcampió del món.

Finalment, arribà l'hora dels campions del món. Emilio de la Cámara, cinc vegades campió del món d'atletisme, va lliurar la camiseta de la selecció espanyola amb la qual aconseguí el primer títol, com també la primera medalla. Antoni Pinya, campió del món de 100 metres llisos, entregà la medalla d'or aconseguida a Finlàndia, com també la camiseta i els calçons. Pere J. Carbonell va fer donació de la vestimenta que emprà quan aconseguí el títol mundial, i el mil vegades capità i seleccionador de pesca submarina Joan Ballester també entregà el fusell que usà a l'Europeu del 54 i al Mundial del 58.