El Consell aprova per unanimitat els estatuts del Consorci del Joc Hípic

Aquesta és una nova i imprescindible passa cap a la implantació de la Lototrot

TW
0

El ple del Consell de Mallorca aprovà ahir per unanimitat els estatuts del Consorci del Joc Hípic de Mallorca. El segon punt de l'acord, que es votà per separat a instàncies del conseller Joan Verger, proposava el nomenament d'Antoni Pascual i Nicolau Tous com a representants del Consell per actuar com a vocals a la junta rectora del consorci. També fou aprovat, però en aquesta ocasió amb els vots en contra del PP. La creació del Consorci del Joc Hípic és una nova passa cap a la implantació de la Lototrot. Els estatuts del Consorci reflecteixen que la seva finalitat és l'organització, explotació i gestió de les apostes hípiques externes (Lototrot) i els jocs de promoció del trot a l'illa de Mallorca, destinant els rendiments obtinguts a la promoció i desenvolupament de l'esport del trot.

Els estatuts deixen clar que el consorci queda integrat pels seus membres constituents "Govern i Consell de Mallorca. Així mateix, reflecteixen que s'hi podran adherir entitats o institucions públiques i persones jurídiques, públiques o privades, sense afany de lucre, que persegueixin també la promoció i el desenvolupament del trot. Els estatuts fixen que el consorci tindrà un president, un vicepresident i una junta rectora. La junta rectora, l'òrgan superior del Consorci, estarà formada pel seu president, que serà el conseller d'Interior del Govern; el vicepresident, que serà el president del Consell de Mallorca i quatre vocals "dos del Govern i dos del Consell.

Així mateix, també podran assistir a les reunions l'interventor de la CAIB, que fiscalitzarà els comptes del consorci, i les entitats, institucions, persones públiques o privades que s'hi hagin adherit, amb veu però sense vot. Entre les funcions de la junta rectora destaca dur a terme totes les actuacions necessàries per a la implantació i posada en marxa de les apostes externes i jocs de promoció del trot, com també el seu posterior manteniment i desenvolupament. «Acordar la realització de convenis, concerts o contractes amb entitats, empreses o persones, públiques o privades, fixar les bases, convocar concursos públics... per aconseguir el millor compliment de les seves finalitats», diu els estatuts que és competència de la junta rectora.