TW
0

Joves de Mallorca per la Llengua envià dilluns passat una carta al president del Reial Mallorca Guillem Reynés en la qual li manifesten el seu interès i la gran il·lusió que els ha despertat les propostes de normalització del nom del club i «pensam que seria molt bo per l'entitat aquest canvi».

Joves de Mallorca per la Llengua expliquen a la missiva que «en uns moments en què la mundialització arriba també a l'àmbit de l'esport en general i al del futbol en particular, creim que és més necessari que mai remarcar l'origen i la identitat del club en un dels símbols d'identificació més clars, el nom».

La plataforma juvenil, formada per més de quaranta associacions que tenen per objectiu promoure l'ús de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat, recorda que avui per avui la identitat d'un club ja no ve donada per l'origen dels jugadors ni per la propietat i que cal així reivindicar a través d'elements simbòlics com pot ser el nom. Joves per la Llengua celebra d'aquesta manera que s'hagi posat en marxa el procés de normalització del nom.

La plataforma juvenil sol·licità l'onze de gener un dictamen al Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears sobre la forma correcta i normalitzada que hauria d'adoptar l'entitat RCD Mallorca. El Servei Lingüístic de la UIB determinà que la forma correcta i normalitzada «només pot ser Reial Club Esportiu, segons l'aplicació de la normativa lingüística en vigor, reconeguda sense discussió per tots els sectors científics, culturals, educatius...».

El dictamen, firmat per Gabriel Bibiloni "director del Servei Lingüístic de la UIB" és clar quan argumenta perquè la forma correcta és esport. «...És evident que, d'acord amb l'estructura fonològica, s'ha d'escriure amb es inicial (esport i esportiu), igual que es fa amb totes les paraules amb s líquida inicial etimològica», assenyala el dictamen.