Marcel Wust guanya la seva quarta etapa

El ciclista demostrà que és el millor esprintador de la cursa i s'imposà en una jornada de transició

TW
0

El ciclista alemany Marcel Wust, de l'equip francès Festina, va deixar clar que es troba en un moment daurat en adjudicar-se ahir la setena etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, quarta el seu compte particular en l'edició d'enguany de la ronda ciclista espanyola.

La jornada va resultar de recuperació per als primers de la general, després del gran esforç de la contra rellotge del dia anterior, i en vigílies del ja mític coll de l'Angliru, que es puja avui. Wust va tenir ahir més problemes que altres vegades per superar els seus rivals, especialment l'australià McEwen, a qui, en un principi, donaren com a guanyador de l'etapa. Va ser un esprint molt ajustat que, finalment, atorgà la victòria a Wust i li serveix, com va reconèixer, per apropar-se al seu ídol, Mario Cipollini.

Els 217 quilòmetres entre Salamanca i Lleó varen ser recorreguts per Marcel Wust en 4 hores, 39 minuts i 35 segons, la qual cosa significa una mitjana superior als 40 quilòmetres per hora. Després de Wust, travessaren la meta lleonesa l'abans esmentat McEwen i l'italià Traversoni, que tragueren un temps a un primer gran grup en el qual estaven els primers classificats en la general, amb el seu líder, Abraham Olano, al capdavant.

La setena etapa de la Vuelta a Espanya va resultar més tranquil·la d'allò que s'esperava, ja que el vent que es preveia que bufaria per la planura lleonesa no va aparèixer, i, per aquesta raó, els esperats ventalls no es produïren.

El conjunt ONCE-Deustche Bank del líder Abraham Olano va intentar provocar algun tall en els primers quilòmetres, però no va tenir èxit, ja que el vent gairebé no va pertorbar el gran grup, i per això va quedar en estirades que serviren, només, per imprimir una gran velocitat a la correguda. Allò més destacat dels primers quilòmetres va ser la caiguda del nord-americà Bobby Julich, la qual li causà una commoció cerebral i va ser traslladat a un hospital de Zamora, on, hores després, el donaren d'alta.

Com en altres etapes de transició, ahir també hi va haver una escapada, en el quilòmetre 97, quan l'italià Mariano Piccoli accelerà el seu ritme i només el pogueren seguir els seus compatriotes Belli i Roscioli, i el danès Sorensen.

Aquests homes, en un obrir i tancar d'ulls, obriren un forat de fins a quatre minuts, però els equips amb esprintadors reaccionaren i organitzaren la neutralització de l'escapada, sobretot el Telekom i Mapei, ja que Festina tenia Belli en la fuga. Sobre el quilòmetre 190, Belli i Sorensen quedaren enrere, i Roscioli i Piccoli quedaren sols al capdavant de la correguda, però no aguantaren gaire i, uns pocs quilòmetres més tard, s'acabà la seva aventura.

En resum, una etapa de recuperació per la totalitat del pilot, especialment per als primers classificats de la general i els escaladors, en espera de l'etapa d'avui, primera d'alta muntanya i en què es pujarà el Angliru, un coll que s'estrena a la Vuelta i que està considerat, per aquells que el coneixen, com el més dur que ells han pujat en qualsevol cursa ciclista.