TW
0
ESPANYA 88
ISRAEL 74

ESPANYA: Rodríguez (16), Herreros (12), Jiménez (2), Reyes (19), De Miguel (12) "cinc inicial", Corrales (3), Romero (5), De la Fuente (13) i Angulo (6).
ISRAEL: Goodes (3), Turgeman (3), Sheffer (17), Henefeld (12), Steinhauer (10) "cinc inicial", Katash (8), Shelef (16), Saffar (1), Daniel (-), Amsalem (-), Cohen Mintz (3) i Tapiro (1).
ÀRBITRES: Radic (CRO) i Cazzaro (ITA). Sense eliminats.

Espanya respongué al repte que representava el partit contra Israel, en el qual necessitava guanyar obligatòriament per no quedar eliminada de l'Europeu 99, i amb la feina que li corresponia fer acomplida, es va seure a esperar que Iugoslàvia i Rússia acabassin de donar-li el passaport per a la fase final de París i li obrissin la lluita pels Jocs Olímpics de Sidney 2000.

Aquesta vegada, l'equip espanyol plantà cara a les dificultats amb valentia. Sortí a la pista decidida a exprémer la seva darrera oportunitat de continuar viva i no donà opcions a Israel, eliminada del campionat després d'haver sumat només dues victòries, una davant Macedònia, que li donà el passi a la segona ronda, i una altra davant Eslovènia, que era vital per la selecció nacional, però que finalment no li serví per res, excepte per somiar amb el passi fins al darrer moment.

La «fórmula Estudiantes» en el cinc inicial d'Espanya, amb Carlos Jiménez, Ignacio de Miguel, Alfonso Reyes i Alberto Herreros, madridista però format a l'equip col·legial, mostrà el camí a seguir contra els israelians. Malgrat el 4-9 dels primers minuts, el cinc espanyol va saber incidir en el major punt feble dels hebreus, que és la falta de centímetres, apropiar-se del rebot i utilitzar la força dels pivots en atac, tot i que el sostre de l'equip, Roberto Dueñas, va veure tot el matx des de la banqueta.

Als deu minuts, quan el domini espanyol en el rebot començava a tenir reflex en el marcador (deu a sis i 19-14), la banqueta d'Israel, que al principi havia encertat traient els seus jugadors interiors a llançar des del perímetre, demanà un temps mort i aconseguí remuntar tancant files al voltant de la cistella i centrant els seus atacs en Gur Shelef (22-22 m.14). Però la línia exterior espanyola va saber obrir novament la rereguarda hebrea i s'arribà al descans amb el marcador 36-31.

En la represa, el conjunt de Lolo Sainz executà el millor bàsquet i aconseguí un important avantatge per assolir el triomf final per 88-74.