Jornada de sorpreses al Mallorca Open

Gustafsson i Safin cauen derrotats a primera ronda davant dos jugadors que arriben de la prèvia

TW
0

Sembla que els tennistes participants al Mallorca Open no estan disposats a que ningú no encerti cap travessa. Aquest està resultant un torneig bastant imprevisible. Si el primer partit del primer dia del torneig ja deixà la desagradable sorpresa de l'eliminació de l'espanyol Pato Clavet davant el iugoslau Dusan Vemic, que arribava de la prèvia, a la tercera jornada del Mallorca Open continuaren els resultats imprevistos.

El primer de tots els protagonitzà Magnus Gustafsson. El tennista suec s'havia d'enfrontar amb el brasiler Fernando Meligeni, però aquest no acudí al partit a causa d'una lesió i el seu lloc l'ocupà Tomàs Carbonell, el millor classificat dels que es quedaren a la fase prèvia. A Gustafsson se li posaven les coses de cara.

Entrant per la porta falsa, i amb el número 24 del món al davant, el català decidí que aquesta era la seva oportunitat, i no la desaprofità. Es va fer amb el primer set per un clar 6-3, davant la sorpresa dels aficionats i del mateix Gustafsson. El suec sortí amb forces renovades en el segon set, i amb un poc de sort de la seva banda acabà guanyant per 6-4. Semblava que el favorit faria tornar les coses en el seu lloc i que havia d'imposar la lògica, però Carbonell estava disposat a rompre totes les previsions i a vendre cara la seva pell. En un darrer esprint, trencà el servei del suec en el vuitè joc, i tan sols hagué de conservar el seu servei per guanyar el set i el partit.

Però per als aficionats que ahir acudiren a la pista central del Coliseu Balear, encara hi havia més sorpreses reservades. Tot i ser rus, Marat Safin viu i s'entrena a València des de fa molts anys i ja és un dels joves tennistes amb un futur més prometedor del circuit internacional, i un conegut de l'afició espanyola.

Però ahir aquest futur no li serví de gaire. Al davant es va trobar un jove jugador austríac de nom Thomas Schissling, situat el número 462 del món, i que arribava també de la fase prèvia al quadre principal. Sortí a la pista amb molta ambició i ganes de continuar viu en la competició, i ja de sortida li va posar les coses molt complicades a Safin, que va veure com el marcador reflectia un 6-6 que l'abocava al tie-break. Al final superà el mal moment i guanyà el primer set. Semblava que estava tot fet, i que el mal tràngol havia passat, però Schissling encara no ho havia dit tot.

Traient forces d'on no n'hi havia, l'austríac s'imposà en el segon set per 6-4, i sorprengué Safin en el tercer, sense deixar-li una sola oportunitat perquè li trencàs el seu servei. El segon tie-break del partit, caié aquesta vegada de banda de Schissling, que es va deixar caure en terra d'alegria.

De moment el quadre principal ja té a segona ronda tres dels quatre jugadors que arribaren de la prèvia, i sembla que no es pot descartar cap altra sorpresa a partir d'ara.