• La denúncia cursada davant la ITSS de les Illes i Inspecció Central (que va arribar a la Comissió Interministerial) sobre els tancaments d'oficines més enllà dels superposicions. Aquests tancaments han creat l'afectació laboral de manera artificial, just abans d'iniciar-se l'ERO.
• L'informe d'UOB sobre la reestructuració laboral a Bankia. L'ERO de Bankia i el que significa la mobilitat geogràfica per als treballadors insulars. Els més de 100 llocs de feina en perill per aquest motiu. La reducció acumulada de llocs de feina a les Illes Balears (des de BMN i Bankia) i comparativa amb Andalusia i Regió de Múrcia
• «De l'engany que ha suposat la fusió de les caixes i dels efectes damunt els treballadors, la clientela i la societat en general. Bankia és una entitat participada del FROB, per tant l'Estat, i la seva xarxa prové de les caixes d'estalvis; a les Illes Balears, majoritàriament, de Sa Nostra. Aquestes eren entitats amb finalitat social que evitaven l'exclusió financera, però ara es volen comportar 100% com a bancs. No era aquesta la idea amb què es varen vendre els SIPs i les fusions de caixes».
En aquest sentit, el sindicat ha demanat a Armengol, «la vigilància de l'ERO. Combatre l'exclusió financera, tot comptant amb els ajuntaments afectats per tancaments de sucursals. Instar Bankia a salvaguardar el màxim de llocs de feina: amb peticions de grups de feina específics a les Illes dedicats a sectors clau per a l'economia de la Comunitat; i impulsar una agenda legislativa per pal·liar els efectes de la mobilitat geogràfica (aspecte polièdric) damunt els treballadors insulars».
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si no arreglen les coses, en traurem els estalvis i anirem a un altra Caixa.
Crec que totes les administracions publiques hauríen de treballar i afavorir preferentment a les empreses que tenguin comportaments ètics front a les empreses sense escrúpols com BANKIA.