El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà ahir que l'Executiu mantindrà la proposta d'augmentar l'edat de jubilació de 65 a 67 anys.
Zapatero es referí a les intencions del Govern en relació amb la reforma de les pensions en la roda de premsa que oferí al final de la reunió del Consell Europeu de Brussel·les.
Malgrat que dijous no hi va haver acord en el Pacte de Toledo sobre l'augment en l'edat de jubilació, Zapatero afirmà ahir que mantindrà aquesta decisió perquè la considera necessària, tot i que abans vol parlar amb tots els partits polítics.
Davant d'aquestes converses, assenyalà que la proposta d'augmentar a 67 anys el final de la vida laboral disposarà de "factors d'estabilitat raonables".
Aquests factors són conseqüència que, segons indicà, no tots els treballadors estan en la mateixa situació, perquè han fet feina diferents períodes de temps i han realitzat tasques desiguals. Zapatero subratllà que, després de l'informe del Pacte de Toledo, és el Govern qui ha d'assumir la responsabilitat de la reforma de les pensions i que, d'acord amb allò previst, s'aprovarà el pròxim 28 de gener. A més, asseverà que ho farà "amb totes les conseqüències".
Així mateix, afegí que "el Govern presentarà la proposta de reforma del sistema de pensions que necessita Espanya, que necessiten els treballadors i tots els ciutadans que desitgin tenir un horitzó de confiança i seguretat sobre la seva pensió". Tot seguit, després de recordar que hi ha països que ja han emprès aquesta reforma, indicà que a l'Estat les dificultats en la Seguretat Social poden arribar en 15 o 20 anys, però que, per evitar-ho, cal prendre ara les mesures.
"Facem ara les coses", remarcà abans de recordar que Alemanya afrontà al principi de la dècada passada una agenda de reformes que ara dóna els fruits. Quant a l'actitud dels partits, va dir que cada un demostrarà el seu sentit de la responsabilitat i aclarí que, davant aquest tema, ell no pensa en expectatives electorals.
Zapatero proposa un model “flexible” de jubilació a 67
El cap de l'Executiu diu que la reforma laboral s'aprovarà el 28 de gener. Les dificultats en la Seguretat Social poden arribar en 15 o 20 anys. Els sindicats avisen que depèn del Govern evitar una altra vaga
Brussel·les18/12/10 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
10 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
JA SABEM QUINA ES LA CAUSA DE LA CRISI, SABATERO: EL TREN DE LLEVANT. L'AVE MADRID -CUENCA, O MADRID VITIGUDINO, O MADRID - EL QUE SIGUI, NO HI TE RES A VERURA, NI LA BOMBOLLA IMMOBILIARI, NI LA CRISI MUNDIAL, GRADIUES ETERNES, ca.
220 milions tirats amb el tren de llevant=el tren de la vergonya i després mos demana sacrificis!!!!!! Feu bé la vostra feina i pensau amb sa gent i no amb alimentar constuuctores i especuladors. Basta Ja!
Si el problema se generará supuestamente dentro de 15 o 20 años no tenemos ninguna prisa por hacer una reforma. Y mucho más en base a un problema futuro que es dudoso que se produzca pues las previsiones a tantos años vista sobre la evolución demográfica pueden perfectamente fallar al producirse fenómenos que alteren las predicciones. Nadie había previsto el flujo migratorio de la úlitma década y nadie puede preveer con precisión la situación demográfica dentro de 15 o 20 años. Así que nada de urgencia hay en este tema. Tan sólo hay más de lo mismo: la imposición del gran capital transnacional de seguir ajustando derechos de las clases medias trabajadoras. Despertemos: Contra el Capital, Revolución Social!!!
Els 350 diputats i 264 senadors, gratia et amore , a més del seu dret al salari per uns anys després del seu noble exercici, mantenen el dret a cobrar el 100% de la pensió en el moment en que arribin als 11 anys d'activitat parlamentària i si de cas no completen el dit període de carència,-déu o el partit no ho vulgui-, doncs llavors ses senyories, amb 7 anys d'activitat parlamentària, tenen dret al 80% del seu pensió, o al 90% si cotitzen 10 o 11 anys.
Enhorabona Sr. Felipe Gonzalez , al 68 anys, 126,500 euros anuals, com assesor de Gas Natural, a més de la paga vitalícia com a president de govern. Quins temps aquells de "los trajes de pana", seus i de'n Alfonso Guerra (que també està ben situat), de quan erem tots més jovenets. Visca el SOCIALISME.
Les pensions vitalícies per càrrec polític s'haurien de derogar ara mateix.
Entre tant ell acabarà la seva vida laboral en un despatx d'una multinacional a més de cobrar la jubilació com expresident de govern, diputat i altres herbes, igual que Felipe González que ha entrat de conseller de Gas Natural. Aquesta gent aprofita els càrrecs per fer carrera i només recepten els mals als obrers als que exploten des del govern.
Fins als 67 anys, JA HI FARÀS FEINA TU! Entre TU i en MARIANO ens espera un futur més negre que una nit sense lluna ni estrelles.