L'assemblea extraordinària s'ha celebrat a la seu de l'entitat a Son Fuster. | Ferran Aguiló - P. Bota.

TW
0

Fins a 82 vots favorables va rebre ahir la integració de Sa Nostra al banc Mare Nostrum, juntament amb les caixes de Múrcia, Penedès i Granada i que té previst començar a caminar a principi de 2011. L'assemblea de la caixa balear celebrada ahir migdia comptà amb 92 assistents dels 100 que la formen, dels quals 8 votaren en contra i dos en blanc. També les assemblees de les altres tres caixes que integren aquest Sistema Institucional de Protecció (SIP), conegut com a fusió freda, ratificaren el contracte d'integració que el passat dia 1 de juliol signaren a Madrid els presidents de les quatre entitats.

Aquest és l'últim tràmit intern que han hagut d'afrontar les entitats, de manera que ara s'ha de dur a terme l'aprovació d'aquesta operació per part del Ministeri d'Economia i Hisenda, que, segons van indicar a Europa Press fonts financeres, "ja es va mostrar d'acord amb aquest SIP"; el Banc d'Espanya, que "ja hi donà el vistiplau el passat mes de juny", i els respectius governs autonòmics.

Mediterrani
El grup Mare Nostrum neix amb "una clara vocació de lideratge en l'Arc Mediterrània i com a referent en el sistema financer espanyol". D'aquesta manera, el nou grup financer, que suma poc més de quatre milions de clients, es converteix en el quart del sistema de caixes espanyol per fons propis, amb 3.855 milions d'euros de core capital; el cinquè per volum de negoci, amb prop de 103.433 milions; el cinquè per resultats atribuïts, amb 228 milions; el sisè per volum d'actius, amb 73.055 milions; i el quart per nombre d'oficines, amb 1.703 sucursals.

Les caixes de Granada, Múrcia, Penedès i Sa Nostra, segons el contracte firmat, s'integren en un grup econòmic consolidable de base contractual amb la qualificació de Sistema Institucional de Protecció, que "protegeix i garanteix la solvència i liquiditat de les entitats que l'integren, sense que existeixin límits de garanties que es deixin els membres del grup".

Franquícies

El SIP que es constitueix està inspirat en un model de franquícies regionals líders que reconeix el valor diferencial de preservar la identitat de cada caixa, que mantindran la personalitat jurídica, la marca, la lleialtat territorial i el negoci minorista, així com els propis òrgans de govern i la seva obra social, independents i autònomes.
No obstant això, en àmbits clau de negoci i gestió es fomentarà una actuació homogènia que impulsarà la societat central que operarà amb el nom de Banc Mare Nostrum.