TW
0

El conseller d'Economia i Hisenda del Govern balear, Carles Manera, va expressar ahir la "satisfacció" de l'Executiu autonòmic per la fusió freda de l'entitat balear amb les caixes de Múrcia, Penedès i Granada. "El projecte dóna a Sa Nostra accessibilitat a un circuit financer que no tenia", va assegurar el conseller. En aquest sentit, Manera va valorar de manera molt positiva la possibilitat de l'entitat per aconseguir més accés al crèdit internacional, "en un moment delicat de certa sequera del crèdit". Així mateix, el titular d'Economia va confirmar que la quantitat total que es podria sol·licitar al FROB oscil·la entre els 800 i els 1.000 milions d'euros, com també la preservació de l'Obra Social de cada entitat.

Sobre la fusió freda de Sa Nostra, el titular d'Economia en valorà la solvència i "uns actius potents", de manera que "beneficia" l'entitat balear. A més, Manera destacà que el projecte s'ha dut a terme d'una manera "molt professional" i "poc polititzada", a diferència d'altres processos de fusió, comentà. Amb tot, el conseller d'Economia tragué importància al fet que Sa Nostra sigui l'entitat amb menor pes dins la nova entitat (14,5%), ja que en el nou consell d'administració "tothom estarà en la mateixa posició".

També des de l'oposició, el portaveu del PP al Parlament, Francesc Fiol, coincidí amb la posició del Govern i qualificà "d'altament positiva" la fusió freda de Sa Nostra. Així, Fiol subratllà que la integració de Sa Nostra amb tres caixes d'estalvis de magnituds relativament similars i en un àmbit territorial "molt connex" és un "avantatge respecte d'altres iniciatives d'unió anteriors, que tenien més volum financer, però que no tenien aquesta coherència territorial".

Més satisfacció
Tanmateix, els dos polítics no van ser els únics que coincidiren de fer una valoració positiva de la decisió de Sa Nostra. També es manifestaren en aquest sentit el president de la CAEB, Josep Oliver; el president del Cercle d'Economia, Alexandre Forcades, i l'expresident balear Cristòfol Soler. De fet, aquests dos darrers així ho van explicar a la cadena Cope. Mentre que Forcades qualificà la decisió de "necessària i convenient", Soler indicà que es tracta de "la millor opció entre les alternatives que s'havien plantejat". El president de la CAEB, per part seva, confià en "l'aprofitament de sinèrgies", perquè "la unió fa la força".

Per la seva banda, els sindicats independents de les caixes (UOB, SECP, SIC i SELG) manifestaren que vetlaran pel "manteniment íntegre" de tots els llocs de feina.