TW
0

La Càtedra Ramon Llull presenta el dimarts, 25 de juny, dues novetats editorials lul·lianes, les edicions crítiques de l’Art de fer e solre qüestions (Nova Edició de les Obres de Ramon Llull XIX i XX) i Raimundi Lulli Opera Latina, Tomus XL. 76-79. Parisiis anno 1298 composita. Les dues col·leccions publiquen l'obra en català i en llatí de Llull respectivament.

L'acte, que tindrà lloc a Ca n’Alcover a les 19.30 hores, constarà d’un col·loqui amb els editors de les obres, Joan Carles Simó, Fernando Domínguez i Jordi Gayà, moderat per Albert Soler, director de les NEORL. A més, s’oferirà una lectura contemplativa de fragments de l'Arbre de filosofia d'amor, una de les obres literàries més excepcionals de Llull, que conduirà Arnau Vives, coordinador científic i tècnic de la càtedra.

Ramon Llull va redactar l'Art de fer e solre qüestions en català, amb tota probabilitat, a Roma entre 1295-1296; es va traduir al llatí molt posteriorment, el 1407. Aquesta és la primera vegada que se’n publica la versió catalana original; és una de les darreres obres inèdites de Llull, i ofereix un veritable tresor d'expressions i conceptes lul·lians fins ara desconeguts.

L’altre volum conté una edició crítica de quatre obres escrites a París el 1298. Se centren en la presentació de l'art, el gran sistema intel·lectual de l’autor, ja sigui per resumir-lo d'acord amb els nous canvis que hi havia introduït, per presentar-lo com un mètode de renovació de les ciències particulars (Astronomia i Geometria), o com a instrument en el debat sobre els errors condemnats pel bisbe de París el 1277.

La Càtedra Ramon Llull és una institució dedicada a la promoció, divulgació i investigació de Ramon Llull i el seu llegat des de diversos àmbits acadèmics. Forma part del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i funciona a partir d’un conveni de col·laboració entre l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Universitat de les Illes Balears. La Càtedra té com a objectius principals la difusió de la figura i l’obra de Ramon Llull tant en l’àmbit universitari com en la societat illenca, i la recerca sobre Llull i el lul·lisme. La seva missió també abasta l’organització d’esdeveniments acadèmics, com conferències, cursos i seminaris, amb la participació d’estudiosos de Llull en l’àmbit nacional i internacional. La Càtedra té l’objectiu de generar coneixement sobre Llull i difondre’l, i de contribuir a la investigació i comprensió de la riquesa de la figura del Doctor Il·luminat.