TW
0

Aquest divendres horabaixa ha tengut lloc a Raixa el primer festival Lític Art, amb l'objectiu de maridar l'ofici mil·lenari dels margers amb totes les manifestacions creatives, per a reivindicar la feina de la pedra seca com a element essencial del patrimoni històric de Mallorca. En el marc del festival s'ha presentat el documental 'La febre de la pedra', d'Antoni Mir Marí, amb l'ofici de marger com a protagonista.

Es tracta d'una iniciativa del Gremi de Margers, amb el suport de l'Institut d'Indústries Culturals i la col·laboració del Consell de Mallorca, Euskal Etxea Artea, l'Associació Cultural Grallalsac, l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) i els cellers José Luis Ferrer, Jaume de Puntiró i Son Vic de Superna. L'acte inaugural, presentat per l'actriu Neus Cortès, ha comptat amb la presència d'Antònia Roca, vicepresidenta del Consell de Mallorca.

Notícies relacionades

Lític Art, festival de les arts i la pedra seca, neix amb l'objectiu de maridar l'ofici mil·lenari dels margers amb totes les manifestacions creatives: pintura, escultura, fotografia, música, cinema, literatura, per a reivindicar la feina de la pedra seca com a element essencial del patrimoni, que continua viu amb les realitzacions dels margers al nostre temps.

Mallorca reuneix dues declaracions com a Patrimoni Cultural de la Humanitat: en la categoria de paisatge cultural transformat per la mà de l'home, a la Serra de Tramuntana; així com la tècnica de la pedra en sec que els margers mantenen viva, com a depositaris d'aquest coneixement acumulat al llarg dels segles i transmès de mestres a aprenents sense tall generacional fins ara. Així, Lític Art vol reivindicar aquest patrimoni i valorar el seu impacte a la nostra societat.