L'escriptor Sebastià Alzamora ha llançat 'Reis del món', una novel·la «local amb abast internacional» que narra la relació entre dos grans personatges del segle XX de personalitats antagòniques, el banquer Joan March i l'orientalista Joan Mascaró, ha explicat l'autor aquest dimecres.
'Reis del món' es presenta com una novel·la «local d'abast europeu» que parteix de la relació entre dos personatges reals i antagònics, dos gegants del segle XX: Joan Mascaró, el principal traductor i divulgador del pensament místic hindú en la cultura occidental, i Joan March, un contrabandista i home de finances, un dels homes més rics i poderosos d'aquella època, ha explicat Alzamora.
Nascuts a Santa Margalida, un poble de Mallorca, tots dos protagonistes estableixen una relació cordial durant molts anys, encara que també complexa i contradictòria, a causa de les diferències tan enormes que els separen, encara que al final, és «la cerca de la llibertat el que uneix als dos amics. Cadascun la cerca per camins diferents. March a través dels diners, i Mascaró a través del coneixement», ha explicat.
A través d'aquestes dues figures, Alzamora aconsegueix teixir un relat que passa per Espanya, Suïssa, el Regne Unit, Alemanya, Algèria, el Marroc o Sri Lanka, i que constitueix una «novel·la d'idees a partir de dos personatges vius, contradictoris i complexos», ha afegit.
Alzamora llança 'Reis del món', una novel·la «local amb abast internacional»
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
però no és poeta? crec que entre ser escriptor i poeta hi ha tanta diferència com ser arquitecte i picapedrer....els dos fan cases però poca cosa en comú. Però no n´estic segur......serà cosa de la globalització¡
Que pretenciós i avorrit que és n’Alzamora Si aquesta novel·la és tan dolenta com ‘Dos amics de vint anys’ més li val que es dediqui a una altra cosa.