Els projectes beneficiaris dels ajuts per a actuacions que fomentin l'ús de la llengua catalana (que convoca la Conselleria de Cultura a través de la Direcció general de Política Lingüística) han augmentat un 29 per cent, segons la resolució de 2018 per a aquestes ajudes publicada en el Butlletí Oficial de les Balears (BOIB).
La Conselleria de Cultura, Participació i Esport ha informat que en aquesta ocasió s'han subvencionat 40 projectes, 11 més que en 2017, quan es subvencionaren 31. Així mateix, el nombre de beneficiaris també ha augmentat, concretament un 47 per cent, en passar de 19 a 28 (dels quals 18 són ajuntaments i 10 associacions o entitats).
Alguns dels projectes que han rebut la subvenció són l’App 'Aparella't' que permet geolocalitzar parelles lingüístiques i la guia 'Salam al Català', una acció inclosa en el Pla d'Arrelament Lingüístic.
Ajudes a la premsa local i temàtica
D'altra banda, un total de 37 publicacions (26 de premsa local i 11 d'especialitzada) s'han beneficiat de la convocatòria d'ajudes a la premsa local i temàtica especialitzada, segons es va publicar el passat 6 de novembre en el BOIB.
La xifra suposa també un creixement en relació al 2017 que foren 30 que, en percentatge, l'augment és d'un 23 per cent.
Augmenten prop d'un 30% els projectes beneficiaris dels ajuts pel foment del català
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Han llegit a la premsa que la escola concertada, a aquestes altures, encara esta posant pegues i entrebancs la titulació dels docents habilitant-los en el coneixement de la nostra llengua? Molt de voler ser com la Pública en matèria de sou i de drets, pero ni una equiparació en obligacions ni en preparació. I aquesta darrera de protestar per un titol no massa dificil, quan ni s'els demana aprovar una oposició, ni una prova pública, ni una entrevista a la Conselleria, ni un concurs, ni absolutament res més que el vistiplau del director del centre, és escandalosa.
Encara es poc tenint en compte la discriminació diaria als catalano parlants tand a l´administració espanyola com molts altres llocs. No únicament fan falta subvencions, també fan falta lleis que garanteixin l´atenció i ús del catala.