La trobada comptarà amb la intervenció del bisbe Sebastià Taltavull; el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles i el lul·lista i comissari de l’exposició, Jordi Gayà.
'Ramon Llull, 700 anys de missió'
La mostra recorre, a través de textos, imatges i peces, la vida i obra del beat insigne, el projecte de predicació als infidels, el procés de formació, reflexió i realització dels seus propòsits, els viatges i la cabdal obra escrita que ens ha llegat.
El record i l’exemple de Ramon Llull perduraren a través dels segles, encara que no sempre d’una manera explícita. Els múltiples aspectes de la seva personalitat donaren lloc a una tradició que s’anà desenvolupant a tenor dels interessos personals i dels corrents culturals del moment. Pocs anys després de la seva mort, Ramon Llull fou evocat per grups de vida eremítica principalment a Mallorca i València.
Els seus ensenyaments sobre les missions foren presents en l’evangelització de les Illes Canàries i d’Amèrica. Els seus escrits místics inspiraren corrents devocionals a França durant el segle XV. De bell nou, en la renovació de l’acció missionera del segle XIX, fou invocat com a model per la seva entrega i el seu mètode. A més, els seus escrits serveixen d’estímul i punt de referència en el diàleg cristià amb les altres religions.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.