Portada del llibre "La manzana envenenada” escrit pel periodista Tomás Crespo. L'estudi analitza la faceta empresarial dels Beatles. | Quarentena Ediciones
El perdiodista Tomás Crespo (França, 1978) acaba de publicar “La manzana envenenada”, que analitza l'aventura empresarial dels Beatles al capdavant del conglomerat Apple Corps. El llibre, editat per Quarentena Ediciones i que sortirà a la venda el 6 de setembre, és el primer estudi d'aquesta desconeguda faceta del grup britànic que es publica en llegua castellana.
“La manzana envenenada” detalla la història del grup des de l'any 1968, quan engegaren l'entramat empresarial d'Apple, fins a l'any 1975. Com recorda el periodista, fou el mateix Paul McCartney qui durant la presentació de la corporació assegurà que es tractava d'“una espècie de comunisme occidental”. Una afirmació que el periodista intenta contrastar mostrant com “no tot era tan bonic com semblava”.
A través del conglomerat Apple, els Beatles inauguraren una tenda a Londres, filmaren pel·lícules, fixaren nous talents pel segell i publicaren ells mateixos, per a Apple Records, àlbums tan significatius com “White Album”, “Abbey Road” o “Let it be”. A més, tot i la baralla i dissolució del grup, els components prosseguiren uns anys més amb les activitats d'Apple i iniciaren les quatre carreres en solitari enregistrat per a la seva companyia discogràfica.
És així que, “La manzana envenenada” és la crònica d'aquells anys en els quals “les primeres tensions personals entre els Beatles, després transformades en una guerra oberta, es van mesclar amb la difícil aventura de mantenir una empresa d'inspiració hippie, un 'comunisme occidental', on no tot era tan bonic com semblava”. Els interessats poden consultar la web del llibre www.lamanzanaenvenenada.es o la pàgina de l'editorial www.quarentenaediciones.com.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.