Els ciutadans desplegaren pancartes de suport a la Simfònica | Tomeu Martí

TW
1

L'Orquestra Simfònica no abandona la lluita. Desenes de persones van participar dissabte a la presentació de la Plataforma ciutadana en defensa de la Simfònica, una entitat cívica nascuda amb la intenció de mantenir i promocionar l'orquestra. La plataforma està formada per 104 compromissaris. També li dóna suport el Consell de la Societat Civil i la Plataforma de Marees Ciutadanes. L'organització ja ha reunit més de 4.000 firmes de suport a l'orquestra.

A l'acte, realitzat a la Plaça de Cort, es van desplegar pancartes i cartells en favor dels músics. "Tots amb l'orquestra" i "Save the orchestra" foren alguns dels lemes que s'hi van poder llegir. Miquel Mascaró i Miriam Rader, responsables de l'entitat, foren els encarregats d'explicar els motius que han duit als músics a crear aquesta plataforma.

"Pensam que ni els treballadors no són uns privilegiats, ni tampoc l'orquestra és un privilegi per a la ciutat. És el que toca, no és un luxe. És una necessitat", assegurà Mascaró. "Hem creat la plataforma de ciutadans i pens que només l'opinió pública té influència sobre ellò que decidiran els polítics", assegurà Rader.

Dimissió del gerent
El Comitè d'Empresa de l'Orquestra Simfònica reclamà divendres la dimissió de Marcelino Minaya, gerent de l'ens, després de considerar que no té "la preparació ni l'experiència necessària" per ocupar aquest càrrec.

Els músics i treballadors consideren que la gestió de Minaya "ha estat la pitjor de tota la seva història" i l'acusen, entre d'altres, d'actuar "amb covardia a l'hora de parlar davant els músics". El comitè reclama la "dimissió immediata" del gerent en considerar que la seva gestió és "un perill per al futur de l'orquestra".

Ara bé, el Consorci de l'Orquestra Simfònica -integrat pel Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma- mostrà el seu suport i total "confiança" al treball realitzat per Minaya.