Els aires mediterranis de la pintura de Joan Bennàssar es fonen a partir d'avui amb els maresos històrics de la torre de Canyamel, una combinació que, segons el mateix artista, s'avé a la perfecció. Sota el títol Estiu a la torre de Canyamel, Joan Bennàssar fa un repàs a les seves realitats plàstiques més pròximes. En aquest cas, l'artista pollencí exposa els darrers treballs escultòrics, sempre de gran format, a través dels quals ha reflectit en tres dimensions les formes que caracteritzen la seva obra.
Acompanyen la mostra una selecció de pintures realitzades en els darrers anys que palesen la investigació creativa de Bennàssar. "Actualment estic obligat a contruir una ètica i un treball per a la comunitat", explicava ahir l'artista, que afegia que ara "toca remar". És una mostra en la qual hom podrà trobar una "evolució" que en aquests moments l'ha conduït fins a aquestes noves escultures de ciment, arena i pigments naturals.
Bennàssar manté que tant l'ètica com la noblesa o la humanitat són valors "que m'interessen molt" i amb els quals treballa la seva obra, on també podem trobar la predilecció pel vi i la cultura mediterrània, una obra hereva de la seva cultura i la seva mar.
Bennàssar matisà que hi ha un "punt de classicisme en la meva obra", on recerca la seva "veritat actual", afegeix.
La coloració i les formes es fonen amb les parets històriqyues d'aquest edifici gòtic del segle XIII a la comarca d'Artà i que d'ençà de 2009 es converteix en museu. El seu responsable, Lluís Morey, comentava ahir que un dels objectius és donar vida a aquest patrimoni que "té molt de present i també molt de futur". Això sí, vinculant-lo amb les diferents disciplines culturals que es desenvolupen a l'Illa. "Aquest és un edifici arrelat a la societat i és un bé obert a tothom", emfatitzà. D'aquesta manera Estiu a la torre de Canyamel combina tant l'obra artística com la patrimonial, ambdues com a protagonistes d'aquesta exposició que s'obrirà al públic avui a les 20 hores i que estarà oberta al públic fins al 30 de setembre.
Bennàssar tridimensional
L'edifici històric de la torre de Canyamel inaugura avui una completa mostra de l'artista pollencí
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Arta no es va anexionar, si no que es va independitzar Capdepera d'Artá. La vila "gabellina" es va quedar amb Canyamel, els d'Artà amb Albarca i la resta. I ara, sembla, que els artanencs residents a Canyamel pareïx volen demostrar que Canyamel es seva i a Ciutat, desprès de tant de temps, hi ha molta gent que s'ho creu. Al Cèsar el que ès del Cèsar. I les Coves d'Artà --- sembla mentida -- tambè dintre el terme de Capdepera. per mès "inri". Amèn.
A VEURE. ¿QUAN APRENDRÀN ELS DE CIUTAT, ESPECIALMENT PERIODISTES, QUE CANYAMEL ( I LA SEVA TORRE,) MALGRAT SÀPIGA GREU A MÈS D'UN, PERTANYEN AL MUNICIPI DE CAPDEPERA. "LA COMARCA" SERIA LA DE MANACOR. ELS ARTANENCS -- QUAN S'ANEXIONAREN DE CAPDEPERA -- NO VOLGUEREN CANYAMEL SINÓ AUBARCA I ELS SEUS VOLTANTS. ¿PER QUÉ ARA AFIQUEN EL NAS PER CANYAMEL? TAL VOLTA, EL SENYOR MORELL ( QUE NO MOREY) NO LI VAGI BE QUE L'AJUNTAMENT DE CAPDEPERA LI PATROCINI EVENTS, MALGRAT VENDRE ENTRADES A ARTÀ...