TW
0

Amb Jules Verne com a referent, Miquel Rayó s'endinsa en el món de les aventures amb L'enigma Altai, una novel·la carregada de tòpics al més pur estil Les mines del rei Salomó, de Henry Ryder, i El món perdut, d'Arthur Conan Doyle. Amb aquest llibre, que Rayó presenta avui a les 20.00 hores a la llibreria Literanta, l'autor s'estrena en el gènere i deixa enrere, "de moment", els llibres infantils o les obres amb un estil poètic i calmat" que ha estat fent els darrers anys. "Sempre intent evolucionar com a escriptor i per a aquesta nova etapa he triat un llibre carregat de tòpics, amb personatges bons i dolents i un misteri per resoldre", apuntà l'autor, qui es defineix com a "lector d'aquest tipus de novel·les". És fàcil criticar una novel·la d'aquest tipus, d'aparença senzilla, però al darrere hi ha una elaborada tasca d'investigació i també té un estil molt teoritzat", afegí.

Amb l'objectiu de "captivar el lector i que aquest s'identifiqui amb els protagonistes", Rayó escrigué L'enigma Altai, els personatges dels quals es troben en una situació enigmàtica i s'han de posar a caminar per descobrir-la. La caminada és literal, ja que les situacions tenen lloc a la reserva natural de les Muntanyes Nevades, "un territori desconegut de la petita república de Gorno-Altai".

L'autor defineix aquest nou llibre com un "western criptozoològic", una novel·la d'aventures de tall clàssic en què es reflecteixen algunes de les aficions del mateix Rayó. "M'agraden els westerns, tocar l'harmònica i el senderisme", elements que inclou en una història que, "com bon enigma que és, no es pot revelar abans de llegir el llibre", precisà. "Les 287 pàgines de L'enigma Altai inclouen algunes de les meves dèries", assegura aquest bon aficionat al cinema, que proposa al lector una novel·la "molt visual". Pel que fa a la criptozoologia, l'autor inclou en el llibre "éssers misteriosos al més pur estil Yeti o el monstre del llac Ness".