Còmic en transició

La fira de Barcelona Ficòmic va tancar ahir les portes amb menys públic que en passades edicions i amb el repte del còmic digital

Uns joves es passegen pel recinte firal que enguany ha rebut menys visites. | SUSI S

TW
0

La 28a edició del Ficòmic de Barcelona tancà ahir les portes amb la sensació d'haver estat un saló de transició cap a nous reptes del sector de la novel·la gràfica, com ara el còmic digital. Enguany, al recinte firal de Montjuïc no s'hi han vist empentes ni coes de públic, a diferència del que succeí en convocatòries passades. "Hem venut un 20% menys que altres anys", explicava Vicente García, de l'editorial Dolmen. "Nosaltres tenim la sort de disposar d'un públic que ens compra material", matisà. García anuncià també que, del seu segell, els àlbums més sol·licitats han estat Los cabezones de las galaxias, d'Enrique Vegas; Silhouette, de Jesús Alonso Iglesias, i la revista. L'editor es mostrà sorprès de "l'àlbum Balears, que ha estat bastant demanat, tot i tractar-se d'un tema molt local, i tal vegada ha estat perquè és dibuixat per Quim Bou".

D'Esquitx, Sònia Delgado assegurà que "hem tingut visites de professors interessats per la revista Còmic, que omple el buit que hi ha per als lectors de més de quinze anys". Aquesta edició de Ficòmic ha estat, sens dubte, la de Tomeu Seguí, premi Nacional, i la de Les serps cegues, presentat al saló en català per Inrevés. "És el que s'ha venut més i la venda de Maus, d'Art Spiegelman, s'ha normalizat", indicà Pau Oliver des de l'estand de les Illes, que han muntant el Govern balear i l'Institut d'Estudis Baleàrics. Aquesta darrera institució deixarà d'assistir a Ficòmic l'any que ve i hi cedirà el lloc a la Direcció General de Cultura, que encapçala Pere Joan Martorell.