TW
0

No hi havia berenar que valgués la pena ni matins sense escola en què no hi hagués, per a aquells que avui són dins la trentena, la companyia de D'Artacan, de David el Gnomo i les apassionants aventures de Willy Fog. La infantesa televisiva de tota una generació ha estat marcada per la imaginació i la ploma del director, guionista i productor mallorquí Claudi Biern Boyd, també conegut pels seus col·legues com el Walt Disney espanyol.
L'auditori del Centre de Cultura Sa Nostra de Palma ahir fou l'escenari de la conferència la Revolució a l'animació, que hi pronuncià Biern convidat pel Club Ultima Hora. El president del Grup Serra, Pere A. Serra, exercí de mestre de cerimònies per donar pas al director de l'Escola d'art dramàtic, Carles Molinet, que introduí el guionista d'excepció.

Com "un revolucionari", s'autodefiní el president de BRB Internacional, per a qui "el dibuix animat és de les poques coses que no passa de moda". Biern parlà de les diferents revolucions que ha viscut el món de l'animació en els darrers anys: social, tecnològica i del sistema de producció. Ho féu en una amena conferència farcida d'anècdotes, com la del mico Amedio, que en realitat es deia Amadeo, i la "d'aquell amic del meu fill que cada vegada que em veu em recorda que vaig matar David el Gnomo", féu broma.

Pare de sis fills i tota una vida dedicada a fer gaudir infants amb les seves sèries de dibuixos, Biern destacà que "la base dels missatges adreçats als nins ha de ser el respecte". Abans de concloure la conferència, Serra va aprofitar l'avinentesa per suggerir a Biern que "com a bon mallorquí que sou hauríeu de fer uns dibuixos animats sobre la vida de Ramon Llull o d'Anselm Turmeda, que de ben segur enganxarien menuts i grans".