TW
0

Encara que Pau Faner digui barba, no es considera un escriptor bohemi. De fet, el menorquí creu que a l'hora d'escriure no hi ha estereotips d'autors que fumen o que beuen per inspirar-se. "Jo escric perquè m'agrada, m'ho pas bé i ho faig sempre que puc", explicà Faner.

Després d'una trentena de títols publicats, l'editorial Moll acaba de llançar la darrera obra, El cant de l'alosa. El llibre recull 25 relats que recorden els primers Contes menorquins (1972), amb què l'escriptor començà la carrera literària.

Encara que El cant de l'alosa no segueixi l'esquema d'una novel·la, s'hi pot trobar una mateixa temàtica i un punt en comú. "El protagonista de totes les històries és un fillet que les conta i això ho configura tot", va sentenciar l'escriptor menorquí.

Tot i que el narrador sigui un nin, El cant de l'alosa no es dirigeix a un públic infantil. "De fet, al principi vaig pensar dirigir-lo als infants, però després vaig adonar-me que era destinat a un públic major, adult, tot i que el protagonista sigui infantil", subratllà Faner.

De tota manera, no seria la primera vegada que l'autor publica llibres indicats per a infants i joves com la trilogia de La dama de la mitja ametlla, composada per L'illa dels homes (1993), El camí de Roques negres (1994) i Les noces del cel i de la terra (1997). "És difícil la pedagogia per a nins, encara que tingui facilitat per la fantasia i la imaginació", constatà el creador de Ciutadella. A més, Faner afegí que amb aquesta obra va reelaborar i adaptar les rondalles mallorquines.

D'altra banda, el menorquí avançà que en aquests moments està treballant en un novel·la d'aventures, ambientada en el segle XIII i que té com a escenari la Mediterrània. No obstant això, també destacà que un dels protagonistes és de Sóller. "Aquesta peça segueix un patró clàssic: el del misteri", resumí l'autor de Fins al cel. Faner precisà que no hi ha títol definitiu fins que no estigui acabada. "L'obra és qui en reclama el títol", detallà el menorquí.

Màrqueting literari

Pel que fa al món editorial, Faner comentà que avui dia "tot és vendre". "S'intenta donar sortida a tot tipus de novel·la per tal convertir-les en best-sellers i això funciona molt bé en el mercat nord-americà", va indicar l'autor.