"Una gran iniciativa que amplia l'oferta cultural de Sóller". Frases com aquesta eren les que més se sentiren ahir a les sales de Can Prunera. El museu, que es va inaugurar dilluns, obrí ahir les portes al públic de la Vall i fou "un èxit rotund", segons indicà el president del Ferrocarril de Sóller, Óscar Mayol.
Al voltant d'un miler de persones, moltes de les quals ja feien coa davant l'edifici abans que hi permetessin l'entrada, gaudiren ahir de l'oferta cultural del casal modernista. "A Can Prunera hem descobert un món meravellós", assegurà Brigitte, una turista alemanya que acudí al centre acompanyada per la seva filla.
Els grans panells explicatius, que estan escrits en cinc llengües, donaven la benvinguda a un públic sorprès per "l'acurada restauració dels elements i per la qualitat de les obres d'art que el casal allotja". Això va apuntar Sastre, que després de la inauguració de dilluns tornà a Can Prunera ahir per tal de rebre els visitants. "Aquest museu és més bell del que em pensava. Per Can Prunera passarà tot Sóller, perquè realment val la pena anar-hi i gaudir de l'art que acull", hi afegí.
Foren molts els sollerics -alguns coneixien la casa quan encara era habitada- que acudiren a Can Prunera per veure les exposicions que proposa aquest espai, que, com assegurà Óscar Mayol, "donarà un valor afegit al poble". Així, el pintor John McFarlend, veí del Port de Sóller des de fa 15 anys, no dubtà en definir el centre com "un edifici màgic amb una col·lecció d'art meravellosa. Poques vegades es poden veure obres de Mattise, Cézanne i Tolouse-Lautrec plegades". D'altra banda, Ramon Reynés, Ewan Murray, Kerstin Salen i Albert Frau foren alguns dels habitants que passejaren pel nou casal modernista, una iniciativa de la fundació Tren de l'Art. "És important i lloable que una empresa privada inverteixi en un museu del qual podran gaudir tot el poble i aquells que ens visitin", va apuntar Frau.
Els visitants locals s'encreuaven a l'escala de cargol i a les sales amb la resta de mallorquins, mentre que els turistes estrangers afegien una aturada més a la passejada per Sóller. "Les obres d'art, els mobles d'època, la fusteria, els vitralls i les làmpades són veritables joies", apuntaren Maria i Rosa, provinents de Cantàbria, mentre observaven l'obra Monestir de Pobles, de Santiago Rusiñol, a la primera planta del centre. "A Alacant hi ha una casa modernista, però Can Prunera la guanya per golejada", assegurà l'alacantí Lluís Navarro, que en assabentar-se de la inauguració del nou museu no dubtà fer-hi una visita. El centre mantindrà la jornada de portes obertes fins diumenge.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.