TW
0

L'equip director dels Closos de Can Gaià i l'Ajuntament de Felanitx han sol·licitat al SOIB la creació d'una escola taller al jaciment arqueològic, la qual, segons l'arqueòleg Tomeu Salvà, "suposaria un fort impuls a l'excavació, ja que podríem fer feina en el jaciment durant sis o set mesos, i la resta de l'any podríem realitzar treballs d'estudi del material trobat durant aquest temps".

Aquest projecte, dirigit a persones adultes sense ocupació, encara ha de ser aprovat per la Conselleria de Treball, però, si es pogués dur a terme el taller, seria supervisat per dos arqueòlegs. A més, els alumnes obtindrien un títol d'auxiliar d'arqueologia. Aquesta escola taller aniria a càrrec de l'Ajuntament de Felanitx amb el finançament de la Conselleria de Treball del Govern i podria iniciar-se el mes de novembre.

Campanya

Aquest estiu i després de 14 anys, s'ha realitzat una altra campanya d'excavació als Closos de Can Gaià amb la participació de 25 persones de diferents països, entre estudiants i arqueòlegs. Segons varen explicar els arqueòlegs Tomeu Salvà i David Javaloyas al director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà, en la seva visita al jaciment, enguany els treballs s'han centrat en els exteriors de la naveta per poder conèixer "la vida exterior", el tipus de vida que duien els habitants dels Closos fora dels habitatges. Així, han trobat una superfície empedrada d'uns 140 metres quadrats, que tal vegada podria servir per tenir-hi els animals, però que de moment no és coneix amb certesa. Malgrat tot, segurament és del mateix període en què es va construir la naveta. Cal recordar que el poblat va estar habitat entre el 1700 i el 850 abans de la nostra era.