TW
0

Les divergències entre membres del Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern poc feien preveure que després de la reunió mantinguda ahir al matí entre la Comissió de Professors del Professional i el director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanent, Miquel Mestre, s’aturarien les mobilitzacions previstes per professorat i sindicats. Segons Mavi Cortès, membre de la Comissió de Professors del Professional, ambdues parts acudiren "força crispades" a la trobada, provocada per la situació actual de desacord i després de la mobilització que va tenir lloc dimarts al davant de la Conselleria d’Educació. Al llarg de l’encontre "exposàrem les idees de cada part i aclarírem molts malentesos, que són els que han causat aquesta situació de crispació", apuntà Cortès.

L’esperança va tocar la porta dels professors quan Mestre els anuncià que "la idea principal de la Conselleria és cercar finançament per dur a terme la segona fase de construcció de l’edifici de Capità Salom", afegí. Segons indicà Mestre, "es tracta de cercar una solució de futur al problema de la manca d’espai a l’actual Conservatori. És una cosa que s’ha d’arreglar, però no ho podem fer sense consensuar-ho amb les parts implicades". Aquest desig de tirar endavant la segona fase del projecte "és a llarg termini i mentre s’aconsegueix, Mestre ens ha vingut a dir que, si podíem conviure Professional i Superior en un mateix edifici, no s’havia de plantejar cap trasllat d’alumnes i professors", assegurà Cortès, molt satisfeta amb el resultat de la reunió.

Bona sintonia

Així, gràcies a "les bones intencions d’Educació" i a la "comprensió" de Mestre vers la preocupació de pares, alumnes i professors del Professional, "hem decidit aturar les mobilitzacions i no seguir el calendari de concentracions previstes, i molt manco la vaga", precisà Cortès.

La veu de Prohens

Respecte de la polèmica entre el Professional i Educació, que sembla que ahir adquirí una certa calma, Josep Prohens, director del Conservatori Superior de Palma, apuntà que "allò que no és lògic i és pedagògicament inviable és que alumnes de 20 anys convisquin amb infants de 10". Amb aquesta opinió, i manifestant sempre les "bones relacions" que manté amb els ensenyaments professionals de música i dansa, Prohens espera que se solucioni la situació "aviat" i "de la manera que sigui, però sempre en condicions òptimes". A més, el director no dubtà a apuntar que "si ens diuen que ens traslladem, nosaltres ho farem sense problema, però sempre que la destinació estigui en les mateixes condicions que aquí on ara estam".