TW
0

Prop d’un centenar de persones, professors del Conservatori Professional de Música i Dansa de les Balears i sindicats es concentraren ahir davant l’edifici de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern. Amb pancartes i xiulets feren evident la inquietud per un possible trasllat de l’ensenyament professional fora de l’edifici del carrer Capità Salom. Amb ritme de panderetes, trompetes i xiulets, els congregats desplegaren pancartes amb lemes com "per la qualitat dels ensenyaments musicals", "6% per a educació" i "2a fase ja", en relació amb l’ampliació de l’edifici actual, no iniciada per "manca de finançament", segons indicà ahir l’Executiu.

"El problema és que el Govern no es compromet a deixar el grau Elemental i Mitjà a l’edifici de Capità Salom", assenyalà Aina Bosch, pianista acompanyant de dansa. Per la seva banda, Miquel Àngel Lozano, representant d’USO, es queixà de "l’ambigüitat d’Educació en les previsions per al Conservatori Professional" i assegurà que l’Executiu, "després d’haver anunciat que es plantejava un trasllat del Professional per solucionar-hi la manca actual d’espai, ha fet arribar una carta als pares dels alumnes en la qual no deixa res clar". "Per part nostra, fins que no hi hagi cap compromís ferm de l’Executiu de no moure el Professional, no aturarem les mobilitzacions. Fins i tot arribarem a la vaga si és necessari", afegí.

Un compromís que els congregats volen que es faci efectiu abans de final de curs "per no haver d’arribar a setembre i que ja ens ho donin tot cuinat", indicà la portaveu de la comissió de professors del Conservatori Professional, Maria Victòria Cortès. Mentre es produïen aquestes protestes, i a l’interior de la Conselleria, la mesa sectorial (també hi assistiren professors) i els responsables de la Conselleria d’Educació i Cultural tractaven de desbloquejar la situació del Conservatori. "Hem de cercar i plasmar possibles solucions a la manca d’espai de l’edifici de Capità Salom, a més de tractar de la desigualtat en els ensenyaments musicals arreu de l’Illa", assenyalà el director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanent, Miquel Mestre. "El mes de maig, Educació plasmarà en un document cap on volem anar, com ho volem fer i quins doblers tenim per dur-ho a terme", manifestà Mestre.

Si Mestre posà messions per "ser capaços de generar un pla d’infraestructures i ensenyament musicals en un espai de 10 o 12 anys", el representant de l’STEI Lluís Segura, que també era present en la reunió, exposà que "tot i la ineficient gestió inicial de la Conselleria, per primera vegada l’Executiu es planteja seriosament donar sortida a l’actual manca d’espai del Conservatori i, també per primer pic, es concep un pla global d’ensenyament musical". Al llarg de la reunió, l’STEI demanà que el Govern cerqui de manera ferma finançament per dur a terme la segona fase del projecte de l’immoble del carrer del Capità Salom. Cosa que ahir corroborà Miquel Mestre, que assegurà que ja hi treballen.