TW
0

Cap dia millor que el d’ahir per aconseguir un exemplar dels nostres autors més destacats amb la seva rúbrica i dedicatòria. Com ja és una tradició per celebrar el Dia del llibre, a més de les característiques paradetes, els escriptors es reuneixen en llibreries i places per signar les seves obres. La jornada es plantejava com una marató per als escriptors mallorquins que signaven llibres a Ciutat. El Corte Inglés reunien Gabriel Florit, Onofre Vaquer, Gabriel Janer Manila, Jaume Armengol i Antoni Llull Martí. "És un bon dia per trobar-nos els escriptors darrere d’una mateixa taula", assenyalà Bernat Nadal mentre signava davant del centre comercial de les Avingudes un exemplar de La carn que cruix. "Aquesta és una bona ocasió per retrobar-te amb gent coneguda que, assabentada que som aquí, passa a saludar-nos i, de passada, si hi ha sort, es compra el llibre", apuntà un Biel Florit que no s’aturà de saludar coneguts mentre intentava posar imaginació a les dedicatòries que plasmava a Històries de Son Saigot.

La llibreria Moll, a la plaça de Cort, també aplegà des de bon matí coneguts autors que firmaren "més exemplars dels que creia", indicà Miquel Àngel Vidal. L’horabaixa la marató continuà. El poder de convocatòria de la llibreria Àgora fou destacable. El centre del carrer Jardí Botànic semblava una festa literària amb uns convidats de luxe. Miquel Bezares; els premis Serra d’Or d’enguany Hilari de Cara i Guillem Frontera, Felip Munar, Miquel Vicens Escandell, Miquel Cardell, Jordi Martí i Antònia Vicens. Mentre alguns recomanaven llibres als seus coneguts, com era el cas de Frontera; d’altres, com Cardell i Munar, aprofitaven per compartir els denous amb altres col·legues de professió.

Llibres personalitzats

Pel que fa a les dedicatòries, tots els escriptors coincidiren a decantar-se per alguna cosa més que una simple rúbrica, "com fan els anglosaxons i cosa que em sembla molt poc personal i freda", apuntà Jordi Coca al davant de la llibreria Àgora, on signava els seus exemplars de Paisatges de Hopper. Coca viatjà des de la Ciutat Comtal a Mallorca per assistir a aquesta cita i "fugint del Sant Jordi de Barcelona. El d’aquí és més humà", comentà.