Oblidar Barcelona, premi Born 2008

Carles Batlle aconsegueix el guardó del Cercle Artístic, valorat en 18.500 euros, i l'edició de l'obra en català, castellà, gallec i euskera

TW
0

El premi Born de teatre, que enguany ha arribat a la 33a edició, es decidí i s’entregà ahir al teatre Principal de Maó. El guardonat fou el català Carles Batlle Jordà (Barcelona, 1963) amb Oblidar Barcelona, "una comèdia dramàtica en la qual s’entrecreuen les vides de diferents personatges a la capital catalana", indicà el guanyador.

Després de dos anys de presentar-hi els seus textos, la tercera vegada ha estat la de la victòria per a Batlle, que ha vist com la seva proposta ha estat l’escollida d’entre la resta de finalistes: El lado Oeste del Golden Gate i 111 bis. El premi que s’endú el guanyador, 18.500€ en metàl·lic i l’edició de l’obra guanyadora en català, castellà, gallec i euskera, és un dels al·licients que han duit l’autor català a presentar-se als Born. "És un guardó important, prestigiós i molt ben dotat –indicà–. El Born és un bon aval per a un text".

El dramaturg recollí el seu guardó de mans del president del Cercle Artístic de Ciutadella, Paulí Amorós, que l’entregà per primera vegada, en una gala que tingué lloc anit al teatre Principal de Maó. La vetlada començà amb la representació de Variacions enigmàtiques, amb Ricard Borràs i Miquel Torrens.

El jurat d’enguany el formaven l’actor de teatre, cinema i televisió Jordi Boixaderas; la directora teatral, actriu i autora Antònia Bueno;la investigadora, dramaturga i professora Isabel Maria Díaz; Joan F. López Casasnovas, professor i membre de l’Institut d’Estudis Catalans; i l’escriptor i enigmista Màrius Serra. Boixaderas, que va fer de portaveu del jurat en la roda de premsa oferida ahir dematí, destacà que Oblidar Barcelona "és una proposta valenta, capaç de qüestionar les visions socioculturals estereotipades d’una ciutat ja inexistent", a més de qualificar l’obra de text "per obrir camí en les noves realitats per mitjà de la ficció". Tot això definit per "uns personatges profundament infeliços que pel camí de la mentida instituïda han perdut els valors humans més bàsics". El llibre fa referència a "les relacions de parella, de pares i fills, interculturals i laborals, amb el fil conductor de la desaparició d’una noia japonesa", assenyalà Batlle.