Un encàrrec al filòsof Diderot, interpretat per Madaula, fa que es desenvolupi tota la trama de l’obra. Què és la moral? Quina ha de ser la definició d’aquesta paraula a l’Enciclopèdia? Això és el que el protagonista ha de treballar, en només un dia. Quatre dones surten al pas de Diderot en aquesta jornada boja per al filòsof en què intenten seduir-lo, envoltar-lo i enfrontar-lo. A la fi, un llibertí com Diderot haurà d’aconseguir definir un concepte únic de moral. La resposta és encara a l’Enciclopèdia.
L’autor de l’obra, Éric-Emmanuel Schmitt, definí El llibertí com "la més divertida de les meves comèdies". Schmitt, francès nascut el 1960, s’ha convertit en només deu any en un dels autors més representats arreu del món.
Repetir amb Schmitt
Una altra obra seva, Variacions enigmàtiques, ha passat recentment pel Principal. Ha rebut nombrosos premis Molière i el Gran Premi del teatre francès. Aquesta versió d’El llibertí va ser estrenada al teatre Poliorama de Barcelona amb pràcticamet el mateix repartiment que ara arriba a Palma.
La novetat més destacable respecte al muntateg original és que Montse Guallar substitueix l’elèctrica Laura Conejero en el paper femení protagonista. Tot i que Guallar és molt coneguda per la seva feina a la televisió catalana (sobretot amb sèries com Secrets de família i El cor de la ciutat, i programes com Amor a primera vista), ha participat en una vintena d’obres de teatre i ha estat dirigida per Lluís Pasqual i Calixto Bieito. A la vegada, el llibertí Ramon Madaula ha participat en 17 produccions teatrals, si bé el gran públic el coneix per Ventdelplà i Estació d’enllaç.
Segons l’autor, l’obra es basa en una situació real i té un aspecte de "vodevil filosòfic: les dones que entren i surten, i que s’amaguen a les habitacions, també hi representen les idees amagades".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.